Λίγο πριν, το δικαστήριο είχε απορρίψει τα δύο αιτήματα των συνηγόρων του «εγκέφαλου» και της συζύγου του. Ο πρώτος ζητούσε ολιγοήμερη διακοπή λόγω άλλης επαγγελματικής του υποχρέωσης. Αίσθηση όμως προκαλεί η απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης της συζύγου που ζητούσε να παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης. Το σκεπτικό ήταν ότι σε λίγο καιρό θα αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο συνήγορος της Α. Στεφανάκης επιφυλάχτηκε να προσκομίσει το αίτημα γραπτώς στην επόμενη δικάσιμο.
Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ξεκίνησε με πρώτη μάρτυρα κατηγορίας την μητέρα του άτυχου νέου Βαρβάρα Θεοδωράκη που όμως δεν άντεξε και κατέρρευσε.
Μιχάλης Μητρούσης για το τροχαίο: «Είμαι τυχερός μες στην ατυχία μου»
Το ιστορικό της υπόθεσης
Ο 26χρόνος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρόνου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.
Πρόκειται για πρόσωπο που συνήθιζε να παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI με άκρες και υψηλές διασυνδέσεις. Χωρίς ποτέ να εντοπιστεί το πτώμα του Μάριου, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικά σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.
Σήμερα η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα, για να αρχίσει την κατάθεση της, λύγισε.Κλαίγοντας, και με την πρόεδρο του δικαστηρίου να την προτρέπει να καθίσει, η μητέρα του άτυχου νεαρού ψέλλισε μεταξύ άλλων : “Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί!”.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]