Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, όπου και άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία και να δουλεύει κοντά σε μεγάλους φωτογράφους της χώρας. Αργότερα, σπούδασε Φωτογραφία στο Παρίσι. Από το 1980 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν στο χώρο της δημιουργικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ κυκλοφόρησε λευκώματα με φωτογραφίες του.
“Βυζαντινιστή φιλόσοφο” τον χαρακτήριζαν οι φίλοι του ίδιου και της τέχνης του, ο Γιώργος Πούπης υπήρξε προσωπικός φωτογράφος του Γιάννη Τσαρούχη στο Παρίσι, φωτογράφος δεκάδων λευκωμάτων για το Άγιον Όρος, τις χαρακτηριστικές “Παπαρούνες”, τις “Θαυματουργές εικόνες στο Περιβόλι της Παναγιάς στο Άγιον Όρος”, τα “Κοχύλια απ’ τις ελληνικές θάλασσες”, έργα της “Ρωσικής Πρωτοπορίας”, ακόμα και το …νερό (μια σειρά 60 φωτογραφιών του που “τραβήχτηκαν” για λογαριασμό της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης είχαν κοσμήσει ειδικό λεύκωμα και εκτέθηκαν προ επταετίας στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης).
“Τα σηµαντικότερα πράγµατα στην τέχνη έχουν γίνει κατά παραγγελία. Όσο πιο περιοριστικά είναι τα πράγµατα τόσο αναζητάς διεξόδους έκφρασης, στιγµιαίες έστω ρωγµές στον περιορισµό. Και η φωτογραφία είναι η κατεξοχήν τέχνη που ξεκινά µε το πραγµατικό και επεµβαίνοντας σ’ αυτό µπορεί να φτάσει στο αόρατο. Εκεί που είναι και το νόηµα του ανθρώπου. Όπως και το νερό. Είµαστε νερό. Το στερεό είναι απλώς µια σύµβαση, που κάνει το µυαλό µας µε τη φύση. Θα διαλυθούµε και θα ξαναγίνουµε νερό – το αρχέτυπο ρευστό” έλεγε σε συνέντευξή του με αφορμή τα …”Πορτρέτα του νερού”.
Κλήρωση Eurojackpot (22/11): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 16:15, από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.
Για το έτος 2018 η Αγιορετική Εστία έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει την έκθεση του με τίτλο «Σταυροί του Αγίου Όρους», στην οποία θα παρουσιαστεί το πλούσιο υλικό του από την πολυετή δουλειά του στην Αθωνική Πολιτεία.
Με την Αγιορειτική Εστία συνεργάστηκε στην φωτογράφιση του καταλόγου της Έκθεσης «Μανουήλ Πανσέληνος εκ του Ιερού Ναού του Πρωτάτου», του Ημερολογίου 2002 «Άγιον Όρος: το σκευοφυλάκιο του Πρωτάτου», του Ημερολογίου 2003 «Το φυσικό κάλλος του Αγίου Όρους», του Ημερολογίου 2004 «Άγιον Όρος: Τα κελιά των Καρυών», του Καταλόγου της Έκθεσης «Άγιον Όρος – Κειμήλια Πρωτάτου».
Το 2004 στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας παρουσιάστηκε η ατομική έκθεση φωτογραφίας «Παναγία Πορταΐτισσα – Αέναος Ευλογία» με φωτογραφικό υλικό από τη λιτάνευση της εφέστιας εικόνας «Παναγία Πορταΐτισσα», η οποία λαμβάνει χώρα κάθε τρίτη του Πάσχα στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.