Δεύτερος «ύποπτος» είναι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο αρχηγός της Ελευσίνας, ορκισμένος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου στο παρελθόν, με εκατέρωθεν πληρωμένες δολοφονίες συνεργατών τους και βομβιστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων τους. Ωστόσο, οι τελευταίες αστυνομικές πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να τα «έχουν βρει» μετά από… ειρηνευτικές διαδικασίες!
Εκτέλεση από… Ελ Μαριάτσι
«Μεξικάνικου» τύπου ήταν η εκτέλεση του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου, έξω από μάντρα πώλησης αυτοκινήτων συμφερόντων του, κοντά στο σπίτι του στη συμβολή της Λ. Αθηνών με τη Γ. Παπανδρέου στο Χαϊδάρι, καθώς ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας!
Οι δύο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας Triumph Tiger, η οποία είχε κλαπεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την περιοχή της Ηλιούπολης. Προσέγγισαν το στόχο τους λίγο μετά τις 19.00, την ώρα που εκείνος επιβιβαζόταν στη μαύρη BMW, η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν θωρακισμένη. Οταν ο Βασίλης Στεφανάκος έκατσε στη θέση του οδηγού, σχεδόν ταυτόχρονα ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού πριν αυτή κλειδώσει και πυροβόλησε το στόχο του τουλάχιστον 22 φορές με το πολεμικό καλάσνικοφ που νωρίτερα είχε βγάλει από τη θήκη της κιθάρας όπου ήταν κρυμμένο.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα προς την περιοχή του Ασπροπύργου. Ο θάνατος του Βασίλη Στεφανάκου ήταν ακαριαίος. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής επιχείρησαν να συλλέξουν μαρτυρίες και στοιχεία, όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας, που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ οι κάλυκες του πολεμικού όπλου μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστικές εξετάσεις. Την ώρα της δολοφονίας, στο εσωτερικό της επιχείρησης και στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδελφός του θύματος, ενώ αργότερα φίλοι του θύματος κινήθηκαν απειλητικά εναντίον δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο 58χρονος είχε πάντα μαζί του κάποιον συνοδό ασφαλείας μετά και την αποφυλάκισή του το καλοκαίρι του 2016, χωρίς να έχει διευκρινιστεί γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν μαζί του, εκτός και αν ήταν μια «έκτακτη» έξοδος, που μπορεί να… σκηνοθετήθηκε από τους ηθικούς αυτουργούς χρησιμοποιώντας κάποιο δόλωμα!
«Καράφλας» και Greek Mafia
Η τελευταία εκτέλεση ανθρώπου της νύχτας ήταν αυτή του 47χρονου Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά όταν πήγαινε τον γιο του στο σχολείο. Ηταν δεξί χέρι του απότακτου αστυνομικού Νικήτα Μαυρίκη, ο οποίος είχε εκτελεστεί στα Καμίνια στις 20 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια 5ήμερης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Ναυπλίου. Το θύμα είχε κόψει τους δεσμούς συνεργασίας και με τον «Καράφλα», ο οποίος από το 2008 βρισκόταν σε δολοφονική αντιπαράθεση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Ο «Καράφλας» στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014 και φέρονταν να είχαν ρόλο «ενοικιαζόμενων εκτελεστών».
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ανακοίνωση τώρα για Μετρό και Τραμ - Πώς θα κινηθούν;
Ο αρχηγός του «γραφείου εκτελεστών» φερόταν από τους αστυνομικούς να είχε αναλάβει την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, Παρασκευής Καλαϊτζή, για την οποία είχε κατηγορηθεί και ο Βασίλης Στεφανάκος αλλά είχε αθωωθεί στο Εφετείο.
Η αιματηρή διαμάχη και η εκατέρωθεν υπογραφή «συμβολαίων θανάτου» ανάμεσα στην ομάδα του «Καράφλα» και αυτή των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του Βασίλη Στεφανάκου ξεκινά το 2008 μετά από νέες επιβαρυντικές κατηγορίες, που προστέθηκαν στους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής, με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου, συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στην Πεντέλη. Από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυψε ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας Γούσιου και η επιπλέον απόδοση ποινών στους ηθικούς αυτουργούς της είχε αποτελέσει αφορμή για την υπογραφή και άλλων «συμβολαίων θανάτου».
Αυτά αφορούσαν τον ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., προϊστάμενο τότε της υπηρεσίας που την εξιχνίασε, διευθυντή φυλακών που δεν έδινε άδεια σε έναν από τους «αρχηγούς», ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λ. Συγγρού, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς στη Γερμανία, τον έγκλειστο αρχηγό της ομάδας της Ελευσίνας και τρία μέλη της ομάδας του, όπως και έναν επιχειρηματία της Κορίνθου.
Μετά τις επιπλέον ποινές φυλάκισης σε αρχηγούς της Greek Mafia η ομάδα του «Καράφλα» ξεκίνησε την «επέκτασή» της επιχειρώντας να αναλάβει την εκβιαστική προστασία καταστημάτων που ανήκαν στην αντίπαλη συμμορία, επισημαίνοντας στα θύματα πως «εκείνοι θα μείνουν πολλά χρόνια φυλακή, ενώ ο “Καράφλας” θα βγει νωρίς και είναι πιο ισχυρός».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]