Οι υποκλαπέντες αυτοί διάλογοι, σύμφωνα με πολιτικούς, χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας των τηλεοπτικών αδειών που είχαν δοθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικό τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών (ο κ. Σακελλαρίου είχε ταχθεί με την μειοψηφία).
Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.
Η πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου του άρθρου 91 του Συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή της συγκάλεσε για χθες το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο.
Όμως, ένα μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αγγελική Μυλωνά θα απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Αθηνών και ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Έτσι, η κυρία Θάνου, ανέβαλε τη χθεσινή διάσκεψη και συγκάλεσε για σήμερα νέα, καλώντας παράλληλα να παραβρίσκονται και τα αναπληρωματικά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.
Η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μαρία Βλαχάκη, παρέλαβε το υπόμνημα.
Αφού αποχώρησε ο κ. Ράντος το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο προχώρησε αμέσως σε διάσκεψη.
Κατά την διάσκεψη, αρχικά η κυρία Θάνου εξέφρασε κάποιες αρνητικές θέσεις για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν συμφώνησε με τις απόψεις της κανένα άλλο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου και τελικά συντάχθηκε με τις θέσεις των υπολοίπων μελών.
Τελικά, ομόφωνα ο κ. Ράντος, κρίθηκε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.