Ο κ. Μαρτίνης κατά την δεύτερη εξέτασή του επιχείρησε και πάλι να αποσείσει κάθε ευθύνη από επάνω του και να την μεταφέρει με υπαινιγμούς και «κατινιές» – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε – στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης.
«Οι μόνοι που δεν μου ζήτησαν χατίρια είναι ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Αλέξης Τσίπρας» επανέλαβε κατά την διάρκεια της απολογίας του επιχειρώντας – όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση – να εξασφαλίσει ή να ενισχύσει την προνομιακή μεταχείριση από τα μέλη της πλειοψηφίας.
Αλαλούμ με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Πώς μπήκε και βγήκε το λουκέτο
«Όταν εγκαινιάστηκε το Ερρίκος Ντυνάν είπα ότι ήταν μνημείο της αλληλεγγύης και της εργασίας του Ερυθρού Σταυρού. Τώρα δήλωσα πως είναι “Μνημείο διαπλοκής”» είπε σε άλλο σημείο ο προφυλακισμένος μάρτυρας καταγγέλλοντας ότι όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας «ζημίωσαν» ή «αδίκησαν» το νοσοκομείο. Παράλληλα, ο κ. Μαρτίνης ζήτησε να γίνει έλεγχος με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στους εφοριακούς που ερεύνησαν τα πεπραγμένα των διοικήσεων του.
Από την άλλη πλευρά πηγές του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν την έκθεση του Ιανουαρίου 2012 που ετοίμασε ομάδα διαχείρισης συστημάτων Υγείας υπο τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο μετά από σύμβαση που υπογράφηκε με το Ερρίκος Ντυνάν. Στην έκθεση επισημαίνεται η «διοικητική και διαχειριστική εγκατάλειψη. Το νοσοκομείο είναι σήμερα χρεοκοπημένο, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, κυρίως μετά το 2007» ενώ αφήνονται «αιχμές» για την διοίκηση Μαρτίνη, τονίζοντας: «Κληθήκαμε να θεραπεύσουμε μια σοβαρή ασθένεια. Δώσαμε το φάρμακο, αλλά, αντί να μας επιτραπεί να δράσουμε θεραπευτικά, μετατραπήκαμε σε ιατροδικαστές. Η νεκροψία έδωσε, δυστυχώς, τα αποτελέσματα που περιλαμβάνονται στα παραπάνω παραδοτέα. Οι ευθύνες αυτών που συνέβαλαν σε αυτή την κατάληξη είναι τεράστιες».
Παράλληλα, υπενθυμίζεται και η λίστα που εντόπισαν οι ελεγκτές με δώρα αξίας όπως τσάντες Louis Vuitton, ρολόγια Cartier κ.α. κατά την περίοδο 2010 – 2011.