Στο τεύχος αυτής της εβδομάδας, ο συγγραφέας του περιοδικού, Tim Harford, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με ένα εξώφυλλο που αναλύει την απόλυτη συσκευή παραπληροφόρησης της εποχής, το deepfake.
«Τα deepfakes, όπως και όλα τα fakes, αυξάνουν την πιθανότητα οι άνθρωποι να μπερδέψουν ένα ψέμα με την αλήθεια, αλλά δημιουργούν επίσης χώρο για να μπερδέψουμε την αλήθεια με το ψέμα», προσθέτει. Και αναρωτιέται πόσο σύντομα οι πολιτικοί θα μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους αποδεικτικά στοιχεία σε ένα βίντεο για τη δική τους, κακή συμπεριφορά, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι το ίδιο το βίντεο είναι ψεύτικο.
Ο Τραμπ επέλεξε την Τάλσι Γκάμπαρντ για διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακόμα και απλά τεχνάσματα, συνεχίζει η εφημερίδα, επιτυγχάνουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα. «Ας πούμε ότι βρισκόμαστε στις εκλογές του 2016 και θέλετε να δημιουργήσετε ένα αστείο βίντεο με τον (διάσημο ηθοποιό και παλαιστή) Ντουέιν Τζόνσον να τραγουδάει ένα υβριστικό τραγούδι στην υποψήφια πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον που να περιλαμβάνει και την αντίδρασή της σε αυτό.
Οχι κάτι σπουδαίο, απλά για να γελάσετε. Είναι εύκολο: Βάζουμε πλάνα με τον Τζόνσον να τραγουδάει ένα υβριστικό τραγούδι για έναν άλλο παλαιστή. Προσθέστε πλάνα με τη Χίλαρι Κλίντον να δείχνει λίγο αμήχανη. Ενώστε τα -όπως έκανε ένα τρολ- και έχετε μια χοντροκομμένη φάρσα που απεικονίζει ένα γεγονός της προεκλογικής εκστρατείας που δεν συνέβη ποτέ».
Ειδήσεις σήμερα
Spiegel: Το παράδειγμα της Ελλάδας κατά της ακροδεξιάς
Συναγερμός στο Μουσείο του Λούβρου – Πέταξαν σούπα στη Μόνα Λίζα [Βίντεο]
Τέιλορ Σουίφτ: Σάλος με τις γυμνές φωτογραφίες – Το Χ μπλοκάρει την αναζήτησή της