Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι μεγάλες γκρίζες φάλαινες, μόλις δέχονται επίθεση αρχίζουν να στριφογυρίζουν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα δόντια των ορκών. Κάποια στιγμή οι γιγαντιαίες φάλαινες απομακρύνονται, ωστόσο οι όρκες δεν φαίνεται να σταματούν. Πραγματοποιούν και νέα επίθεση, περικυκλώνοντας ξανά τα τεράστια κήτη.
Σύμφωνα με τον Ιβάν Μπρόντσκι, εργαζόμενο στο Παρατηρητήριο Φαλαινών του Monterey Bay, το κοπάδι επιτέθηκε σε δύο φάλαινες που βρίσκονταν μαζί, ωστόσο απομακρύνθηκαν στην πορεία και η επίθεση διήρκησε συνολικά έξι ολόκληρες ώρες.
Οι γκρίζες φάλαινες επέζησαν της επίθεσης και τελικά κολύμπησαν σε πιο ρηχά νερά.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι γκρίζες φάλαινες μεταναστεύουν από τις ακτές της Μπάχα (Καλιφόρνια), στο Μεξικό, και προς τα βόρεια κατά μήκος της δυτικής ακτής και του κόλπου της Αλάσκα, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας του Υπουργείου Εμπορίου. Αυτό το ταξίδι τις κάνει επιρρεπείς σε επιθέσεις από τον κύριο θηρευτή τους – τη φάλαινα δολοφόνο, γνωστή και ως όρκα.
Η μέση Όρκα ζυγίζει πολύ λιγότερο από τη μέση γκρίζα φάλαινα. Αυτό που λείπει από την Όρκα σε βάρος, ωστόσο, το αναπληρώνει με τα κοφτερά δόντια, την εξυπνάδα και την ταχύτητα κολύμβησής της, τοποθετώντας την στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας των ωκεανών.
Οι όρκες είναι γνωστό ότι επιτίθενται σε νεότερες φάλαινες από διάφορα είδη. Ωστόσο, καθώς είναι η αρχή της μεταναστευτικής περιόδου, οι συνήθως ασφαλείς ενήλικες φάλαινες έγιναν στόχος τους.
Ειδήσεις σήμερα
Κρήτη – Βιασμός 19χρονης : «Δεν συμμετείχα σε καμία πράξη» – Τι υποστήριξε ο τράπερ [Bίντεο]
Ιωάννα Πρωίου: Πέθανε στα 112 χρόνια η κυρά του αργαλειού από την Ικαρία