«Καλά νέα: σύμφωνα με πληροφορίες, η επερχόμενη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμη να κηρύξει κατάσταση εθνικής ανάγκης και να χρησιμοποιήσει στρατιωτικούς πόρους στη μάχη κατά της εισβολής (που επέτρεψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν) μέσω ενός προγράμματος μαζικών απελάσεων», έγραψε ο Τομ Φίτον, διευθυντής της συντηρητικής οργάνωσης Judicial Watch, στην πλατφόρμα Truth Social του εκλεγμένου προέδρου.
Μια ανάρτηση στην οποία ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος απλά απάντησε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι αλήθεια!».
Οι ΗΠΑ καταμετρούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις καταστροφικές επιπτώσεις του σχεδίου του μεγιστάνα σε αυτόν τον πληθυσμό και στο κράτος δικαίου.
Πολλοί οικονομολόγοι προειδοποιούν επίσης ότι πέραν του τεράστιου κόστους ενός τέτοιου προγράμματος, η απέλαση εκατομμυρίων μεταναστών εργατών θα έχει ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, η οποία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με την έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Τον Απρίλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Εθνοφρουρά, ένα στρατιωτικό σώμα υπό τον έλεγχο των αμερικανικών πολιτειών, «θα πρέπει να μπορεί» να αναλάβει τις απελάσεις.
«Εάν αυτό δεν συμβεί, θα χρησιμοποιήσω τον στρατό», ομοσπονδιακά στρατεύματα, είχε πει στο Time.
Το αμερικανικό Σύνταγμα επιτρέπει στον πρόεδρο να κηρύξει «την κατάσταση εθνικής ανάγκης» σε ειδικές περιπτώσεις. Κατά την πρώτη θητεία του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει χρήση αυτής της πρόβλεψης «σε σχέση με τα νότια σύνορα» των ΗΠΑ, ώστε να πάρει 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό για να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Ειδήσεις σήμερα
Η Volvo Cars πουλά το 30% των μετοχών της Lynk & Co στη Zeekr
ΣΤΑΣΥ: Ανασχεδιασμός και ενίσχυση δρομολογίων στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό