Η ιστοσελίδα συνδέεται με τους «Kuwait Times», που ιδρύθηκαν το 1961 και ήταν η πρώτη αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα στην περιοχή του Κόλπου, σύμφωνα με τον «Guardian». Ο Αμπτουλάx Μποφραΐν, βοηθός αρχισυντάκτη και στα δύο Μέσα, είπε ότι ήταν μία δοκιμή των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης να προσφέρουν «καινούργιο και δημιουργικό περιεχόμενο». Στο μέλλον, η Φέντα -ούσα προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης- θα μπορούσε να βελτιώσει τον αλγόριθμό της, να υιοθετήσει την προφορά του Κουβέιτ, να εκπαιδευτεί μέσω των ζωντανών εκπομπών και φυσικά να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων σχεδόν αδιάκοπα.
«Το “Fedha” είναι ένα δημοφιλές παλιό όνομα του Κουβέιτ που παραπέμπει στο ασήμι, το μέταλλο. Πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ με ασημένιο και μεταλλικό χρώμα, οπότε συνδυάσαμε αυτά τα δύο», δήλωσε ο Μποφταΐν. Η Φέντα στην πρεμιέρα της ήταν «ξύλινη», όχι όμως τεχνητή, και όπως σημειώνει ο αρχισυντάκτης σχετικά με την εμφάνισή της «είναι ξανθιά, με γαλάζια μάτια, αντικατοπτρίζοντας την ποικιλομορφία του πληθυσμού της χώρας».
Η πρεμιέρα της παρουσίασης, διάρκειας 13 δευτερολέπτων, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια, ενώ δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι που επεσήμαναν και πάλι τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας και την εξάπλωση των ψευδών ειδήσεων. «Οι δουλειές μας κινδυνεύουν. Η Φέντα και οι συνάδελφοί της θα μας αντικαταστήσουν στο προσεχές μέλλον;», αναρωτήθηκε ένας από αυτούς. Να σημειωθεί ότι το Κουβέιτ κατέχει την 158η θέση σε σύνολο 180 χωρών στο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2022 που παρουσίασαν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Διπλή η αύξηση για 300.000 (παλαιούς) συνταξιούχους [πίνακες]