Η 4χρονη μικρούλα, που έχει ονομαστεί «Μαντλίν της Αυστραλίας» από τα ΜΜΕ λόγω της ηλικίας του παιδιού αλλά και του ότι απήχθη ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της, εξαφανίστηκε από το κάμπινγκ μέσα από τη σκηνή όπου κοιμόταν με τους γονείς της, τον Οκτώβριο του 2021.
Ο Τέρενς Κέλι, 37 ετών, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για την απαγωγή της μικρούλας Κλίο Σμιθ, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Αυστραλία και είχε συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον.
Η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας έστησε μια γιγαντιαία επιχείρηση με πάνω από 100 αστυνομικούς για την αναζήτηση του παιδιού. Η μικρή τελικά εντοπίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας. Το δικαστήριο του Περθ που τον καταδίκασε αναγνώρισε την υπόθεση ως ένα έγκλημα «υψίστης σοβαρότητας».
Επί 18 μερόνυχτα κρατούσε την μικρούλα σε ένα υπνοδωμάτιο στο οποίο είχε τροποποιήσει την πόρτα για να κλειδώνει μόνο απέξω. Όλες αυτές τις μέρες, στο σπίτι – κολαστήριο για τη μικρή το ραδιόφωνο έπαιζε ασταμάτητα και πολύ δυνατά ώστε να μην μπορούν να ακουστούν οι κραυγές της Κλίο που ζητούσε απελπισμένη τη μαμά της.
Αυστραλία: Το χρονικό της απαγωγής
Η οικογένεια Σμιθ που κατοικεί στην πόλη Κάρναβον, περίπου 900 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, είχε πάει για διακοπές σε κάμπινγκ περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το σπίτι τους.
Ένα από τα βράδια, η μικρή ξύπνησε και ζήτησε από τη μητέρα της νερό. Ήταν η τελευταία φορά που την είδαν οι γονείς της, πριν την απαγωγή. Το επόμενο πρωί, η μητέρα διαπίστωσε ότι από τη σκηνή τους έλειπε όχι μόνο το παιδί αλλά ολόκληρος ο υπνόσακος μέσα στον οποίο κοιμόταν, ενώ το φερμουάρ της εισόδου στη σκηνή ήταν ανοιχτό.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η αστυνομία εκτίμησε ότι η απαγωγή έγινε χωρίς να ακουστεί το παραμικρό, «σε απόλυτη ησυχία».
Η μικρή βρέθηκε χάρη στον εντοπισμό ενός κινητού τηλεφώνου που είχε εκπέμψει σήμα κοντά στο κάμπινγκ την ώρα που υπολογιζόταν ότι έγινε η απαγωγή. Όταν έφτασαν στο σπίτι του Κέλι, η μικρή ήταν μόνη της.
Ο 37χρονος απαγωγέας ομολόγησε την ενοχή του αλλά είπε στο δικαστήριο ότι σύντομα μετάνιωσε και δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί. Ο Τέρενς Κέλι, ο οποίος είναι χρήστης παραισθησιογόνων ουσιών, συγκεκριμένα μεθαμφεταμίνης, αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι ως παιδί είχε υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό που του προκάλεσε σοβαρή νευρολογική αναπηρία.