Το περιθώριο νίκης του Πούτιν ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας το υψηλότερο προηγούμενο ποσοστό στις εκλογές του 2018, που διαμορφώθηκε 76,7% . Η συμμετοχή εκείνη τη χρονιά ήταν 67,5%.
Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν διαδικτυακά στις εκλογές, δήλωσε αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής την Κυριακή.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Παρασκευή και διήρκησε τρεις μέρες.
Οι εκλογές στη Ρωσία δεν είχαν επί της ουσίας καμία «αγωνία» για το τελικό αποτέλεσμα. Δύο είναι μόνο οι δείκτες που έχουν ένα ενδιαφέρον: το ποσοστό συμμετοχής και το τελικό ποσοστό που θα λάβει ο ισόβιος Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στις τρέχουσες εκλογές για ακόμη μία φορά ο Πούτιν δεν είχε αντίπαλο. Η έναρξη του πολέμου το 2022 και ο θάνατος του Ναβάλνι κάτω από σκοτεινές για ακόμη μία φορά συνθήκες στη «σωφρονιστική» υποδομή της Σιβηρίας ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα στον επί 20 χρόνια ηγέτη της Ρωσίας να αναμένει μόνο το τελικό ποσοστό της νίκης του.
Ο Πούτιν όμως τα 16 χρόνια που έχει περάσει ως Πρόεδρος μαζί με τα 4 ως Πρωθυπουργός μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο η ισχύς και η δυναμική που έχει αναπτύξει είναι αδύνατο από μόνες τους να τον κρατήσουν για πάντα στο απυρόβλητο.
Ειδήσεις σήμερα
Κέιτ Μίντλετον: Σάλος με μέντιουμ που προβλέπει το μέλλον της – «Το 2025 της δεν θα είναι καλό»