Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

«Αγριεύει» η κόντρα Τουρκίας Ολλανδίας – Απάντηση Ρούτε στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Σρεμπρένιτσα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία και αυτή την φορά τα ξίφη τους ακόνισαν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τευλευταίο… update στην κόντρα, είναι η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.

«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», σχολίασε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ’ αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε. Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, την οποία οι Ολλανδοί Κυανόκρανοι δεν είχαν καταφέρει να εμποδίσουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως Η στάση της Ολλανδίας δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών. Το ξέρουμε από το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αναφερόμενος όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «στη στάση των Ολλανδών κυανόκρανων να επιτρέψουν σε σερβικές ομάδες θανάτου να μπουν στην ασφαλή ζώνη, να κυκλώσουν και να σφάξουν τους Βόσνιους. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά όχι αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους».

Ρούτε: Η Ολλανδία έχει περισσότερους λόγους να είναι εξοργισμένη

Νωρίτερα, ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε χαρακτήριστε τις τουρκικές κυρώσεις κατά της ολλανδικής κυβέρνησης ανάρμοστες, αφού η Ολλανδία έχει περισσότερους λόγους για να είναι εξοργισμένη.Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν σειρά διπλωματικών μέτρων, αλλά όχι οικονομικά μέτρα.

«Από την άλλη πλευρά, συνεχίζω να βρίσκω παράξενο ότι στην Τουρκία κάνουν λόγο για κυρώσεις όταν βλέπουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε λόγους για να είμαστε πολύ οργισμένοι με όσα συνέβησαν το σαββατοκύριακο», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Σρεμπρένιτσα ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.

«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», αντέδρασε ο ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ’ αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Κοτζιάς για Ερντογάν: Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή – Εχει τάσεις αλαζονείας

Evanthia Karra

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. ευρώ και στην Τουρκία τίποτα

Γιατί βρέθηκε σε χριστιανική εκκλησία ο Ερντογάν [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ερντογάν σε μαθητές στην Θράκη: Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι πρώτες εντυπώσεις από την επίσκεψη Ερντογάν

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ερντογάν: Είναι ψέματα ότι μετέφεραν συγγενείς μου χρήματα στο εξωτερικό

Evanthia Karra

Γεγονότα και παρασκήνιο από τη Μεγάλη Ιδέα έως την Μικρασιατική καταστροφή

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υπεγράφη το συμβόλαιο για την πώληση ρωσικών S-400 στην Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom