Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Η οργάνωση Αλ Νούσρα απειλεί τους Ρώσους πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο

Λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με τον εκτελεστή του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς πριν ανοίξει πυρ κατά του πρεσβευτή και των υπόλοιπων παρευρισκόμενων στα εγκαίνια έκθεσης, φώναξε συνθήματα υπέρ της Συρίας.

Μιλώντας στα αραβικά είπε: «Ορκιστήκαμε στον Μωάμεθ να πεθάνουμε σαν μάρτυρες. Είναι εκδίκηση για τη Συρία και το Χαλέπι», ενώ στα τουρκικά πρόσθεσε: «Μην ξεχάσετε το Χαλέπι. Μην ξεχάσετε τη Συρία. Δεν θα είστε ασφαλείς. Μόνο το πτώμα μου θα μείνει εδώ».

Πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, φώναξε: «Υπακούμε στη διαταγή για τζιχάντ», σύνθημα το οποίο ακουγόταν από τα μέλη της πρώην συμμάχου της Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα.

Οργανώσεις που δηλώνουν πίστη στην Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, δηλαδή Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Σαμ (Συρία), όπως ονομάζεται πλέον το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, επικρότησαν την πράξη του δολοφόνου.

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι για νέες επιθέσεις κατά Ρώσων διπλωματών, καθώς οι ίδιες ομάδες άρχισαν να διανέμουν λίστες με τις ρωσικές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο καλώντας τους υποστηρικτές τους να δράσουν εναντίον πρεσβευτών και αξιωματούχων.

Ήρωας χαρακτηρίζεται ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη από διάφορους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς «δεν έμεινε άπραγος την ώρα που μουσουλμάνοι στο Χαλέπι σφαγιάζονται».

Προτεινόμενα για εσάς

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπιού

Ανδρέας Ντίνης

Πώς είναι σήμερα το παιδί-σύμβολο του πολέμου [εικόνες & βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Ρωσία, Τουρκία, Ιράν δημιουργούν ζώνες ασφαλείας στην Συρία

Evanthia Karra

Στέφαν Αριστείδου: O Έλληνας τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Τουρκία

George Michaelides

Τουλάχιστον 42 νεκροί σε βομβαρδισμό τεμένους σε επαρχία στο Χαλέπι

Evanthia Karra

Επαιξαν ποδόσφαιρο μετά από πέντε χρόνια στο μαρτυρικό Χαλέπι [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Ομαδικοί τάφοι με δεκάδες πτώματα , θύματα βασανιστηρίων βρέθηκαν στο ανατολικό Χαλέπι

Ανδρέας Ντίνης

Παιδιά στο κατεστραμμένο Χαλέπι παίζουν χιονοπόλεμο [βίντεο]

Evanthia Karra

Άσαντ: Η ανάκτηση του Χαλεπιού είναι μια νίκη επίσης για το Ιράν και τη Ρωσία

Evanthia Karra