Ο επιχειρηματίας μάλιστα είχε χαρακτήρισε τον κ. Παπαδόπουλο ως “εξαίρετο άνθρωπο, ειδικό για θέματα ενέργειας και πετρελαίου”. Ο καθηγητής λοιπόν, ειδικός σε θέματα ενέργειας και γεωπολιτικής, φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει στην Ουάσιγκτον για το έργο του, ενώ είναι ενεργή η συμμετοχή του στο ενεργειακό “παιχνίδι” που παίζεται τα τελευταία χρόνια στη ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο.
Να λοιπόν τι καταφέραμε να “αλιεύσουμε” στο διαδίκτυο για το βιογραφικό του ελληνικής καταγωγής δρ. που επέλεξε ο Τραμπ για την ομάδα της εξωτερικής πολιτικής. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου και διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υποψηφίου του Ρεπουμπλικάνου Μπεν Κάρσον.
Σπούδασε μεταξύ άλλων στο London School Of Economics στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία και ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα από την Ουάσιγκτον.
Σήμερα είναι διευθυντής του Κέντρου Δικαίου και Ασφάλειας Διεθνούς Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στο Λονδίνο. Προηγουμένως υπήρξε σύμβουλος του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα, Μπεν Κάρσον, σε θέματα οικονομικών. Από το 2011 ως και το περασμένο έτος, εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Hudson της Ουάσιγκτον. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα γεωπολιτικής και αλλαγές στην ενεργειακή ασφάλεια στην Κασπία θάλασσα, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.
Η συμβολή του στη συζήτηση για την ενεργειακή “σημασία” της Μεσογείου
Συνομιλία Μπάιντεν - Ζελένσκι: Ανάγκη να συνεχίσει η υποστήριξη στην Ουκρανία
Όπως διαβάζουμε ο κ. Παπαδόπουλος οργάνωσε πρώτος στην αμερικανική πρωτεύουσα ένα Think Tank για τις σχέσεις Ελλάδας, Αμερικής, Ισραήλ και Κύπρου σχετικά με την ενέργεια με τίτλο: “Ενεργειακές αλλαγές στην ανατολική Μεσόγειο: Η ανερχόμενη στρατηγική συνεργασία του Ισραήλ, με Ελλάδα και Κύπρο”.
Άλλωστε, ο Γεώργος Παπαδόπουλος έχει εργαστεί στο παρελθόν και ως σύμβουλος εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ πολλές από τις δημοσιεύσεις του αναφέρονται στην αναδυόμενη αγορά ενέργειας – και δη φυσικού αερίου – σε Ισραήλ και Κύπρο.
Προτάθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής ανάμεσα στους πέντε επικρατέστερους ώστε να εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στο συνέδριο της UNESCO στο Παρίσι το 2011. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με θέμα πολιτικές και πετρέλαιο στα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Ελβετία, αλλά και την Κύπρο και την Ελλάδα.
Διαβάστε τα πάντα για τις αμερικανικές εκλογές κάνοντας κλικ στην σημαία!