Tο πριγκιπικό ζευγάρι κάθισε σε κύκλο δίπλα στα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των σέρφερ OneWαve, που προωθεί υπαίθριες δραστηριότητες, όπως το σερφ για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων.
Η οργάνωση αυτή απευθύνεται σε όσους νοσούν ή έχουν επιβιώσει από ψυχικές νόσους και χρησιμοποιεί τη θεραπεία με αλμυρό νερό, το σέρφινγκ και το «fluro», δηλαδή τα φωτεινά χρώματα στα ρούχα και τις λουλουδένιες γιρλάντες που φορούν τα μέλη της.
«Ο Χάρι είπε ότι ο καθένας μας έχει βιώσει μια δυσάρεστη εμπειρία, ένα ψυχικό πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή του», δήλωσε στο Australian Associated Press η Σάρλοτ Κόνελ, που ήταν στον κύκλο των σέρφερ.
G20: Χρηματοδότηση για το κλίμα, Ουκρανία και Μέση Ανατολή στην ατζέντα - Παραπαίουν οι εργασίες της COP29
Χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί για να δουν από κοντά το ζευγάρι, τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.
«Ακούμε ακόμη σήμερα ανθρώπους που θυμούνται την επίσκεψη της βασίλισσας το 1954», εξηγεί ο 26χρονος Κρίστοφερ Καντλ. «Και ακόμη μιλούν γι αυτήν. Μπορώ εύκολα να φανταστώ ότι είναι ένα γεγονός για το οποίο θα μιλώ στα εγγόνια μου και στις μελλοντικές γενιές. Είναι υπέροχο».
Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι επίσημα αρχηγός του αυστραλιανού κράτους. Ωστόσο μια πλειοψηφία των Αυστραλών, αν και μικρή, τάσσεται, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπέρ μιας ρήξης των σχέσεων με το Λονδίνο και της κατάργησης της βασιλευόμενης δημοκρατίας. Η ισχύς του βρετανικού στέμματος στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα συμβολική. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ δημοφιλής στους Αυστραλούς αλλά στα μάτια ορισμένων, η μοναρχία δεν είναι παρά ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο της βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.
Ωστόσο ο Χάρι και η Μέγκαν έτυχαν θερμότατης υποδοχής στην Αυστραλία. Η περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, διάρκειας 16 ημερών στον Ειρηνικό, θα συνεχιστεί στο νησί Φρέιζερ, το μεγαλύτερο αμμώδες νησί του κόσμου, στην πολιτεία Κουίνσλαντ. Μετά θα ταξιδέψουν στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και στη Νέα Ζηλανδία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]