Συνολικά, από τα μέσα του 2015 το Twitter έχει κλείσει 360.000 λογαριασμούς με “τρομοκρατικό περιεχόμενο”.
Οι όροι χρήσης του αμερικανικού ιστοτόπου απαγορεύουν την εκτόξευση βίαιων απειλών και την προώθηση της τρομοκρατίας.
Τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να εντείνει τις προσπάθειές της για την εφαρμογή των όρων αυτών, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα παραμείνει άπραγη απέναντι στις εκκλήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να παρεμποδιστεί η τζιχαντιστική προπαγάνδα μέσω του διαδικτύου.
Καζακστάν: Οι δραματικοί διάλογοι του πιλότου με τον πύργο ελέγχου πριν τη συντριβή
“Οι καθημερινές διαγραφές έχουν αυξηθεί κατά 80% σε σύγκριση με πέρσι και κορυφώνονται αμέσως μετά τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων” υπογραμμίζει το Twitter σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο επίσημο μπλογκ του.
Αν και παραδέχεται ότι “δεν έχει τελειώσει” ακόμη, τονίζει ότι οι προσπάθειές του “θα συνεχίσουν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα” συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς “αυτού του είδους της δραστηριότητας εκτός του Twitter”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει βελτιωθεί ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να διαγραφεί ένας λογαριασμός μόλις υποδειχθεί ως ύποπτος, ενώ έχει γίνει πρόοδος και προς την κατεύθυνση να εμποδιστούν οι χρήστες να επανέλθουν αμέσως, δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό στην πλατφόρμα του.
Το Twitter επαναλαμβάνει πάντως ότι δεν διαθέτει “κάποιον μαγικό αλγόριθμο” που να αναγνωρίζει το “τρομοκρατικό περιεχόμενο”, όπως έχουν αναφέρει κι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.
Το Facebook και το YouTube βασίζονται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, στις καταγγελίες άλλων χρηστών για να εντοπίζουν παράνομο περιεχόμενο και στη συνέχεια οι ομάδες των ειδικών που έχουν συγκροτήσει αποφασίζουν αν θα διαγράψουν τους λογαριασμούς.