Επίσης, θέτει στο στόχαστρο και τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν ανά τον κόσμο και επιπλέον ζητεί να αναγνωρισθεί η Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, σύμφωνα με το κείμενο που έχει στη διάθεσή της η ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Πολλά άρθρα του νομοσχεδίου, το οποίο συνέταξε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνεργασία με τρεις άλλους συναδέλφους του, δεν αφορούν μόνο στη Ρωσία, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο ζητούν να επιδείξει μεγαλύτερη σκληρότητα όσον αφορά στην εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα ‘συντονιστικό γραφείο για τις κυρώσεις’ σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη των κυρώσεων.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη Σερβία - Χωρίς ρεύμα 10.000 καταναλωτές
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, οι γερουσιαστές στην αρχή του κειμένου ζητούν από τον Τραμπ να μην επιτρέψει παρεμβάσεις της Ρωσίας σε δραστηριότητες αμερικανικών κρατικών οργανισμών. Επίσης, ζητούν να απαιτηθεί δημόσια από τη ρωσική κυβέρνηση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Στην παράγραφο αυτή ζητείται από τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τις αποσχιστικές δυνάμεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία και να σταματήσει να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Η ρωσική εφημερίδα αναφέρεται λεπτομερώς και στο οικονομικό μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στη Ρωσία όπου προτείνεται να απαγορευθούν οι συναλλαγές στις ΗΠΑ (και η δέσμευση των λογαριασμών) επτά ρωσικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι Sberbank,VTB, VneshekonomBank, PromsviazBank. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν θα μπορούν να έχουν κανονικούς λογαριασμούς σε δολάρια στις αμερικανικές τράπεζες. Εκτός των άλλων το κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπει στην ουσία απαγόρευση συναλλαγών που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, αλλά αφορούν ατην έκδοση νέων ομολόγων, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή μιας τέτοια απαγόρευσης.
Προτείνουν μάλιστα, εντός 60 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου να ανανεωθεί «ο κατάλογος του Κρεμλίνου» και να ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντίμιρ Πούτιν.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]