Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι σκοπεύουν να εκδόσουν από κοινού μια προειδοποίηση για τις επιθέσεις αυτές.
Ο στόχος των κυβερνοπειρατών είναι δρομολογητές (ρούτερ) που συγκροτούν βασικό τμήμα της υποδομής του διαδικτύου, σε μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να εξαπολυθούν επιθέσεις.
«Οταν βλέπουμε κακόβουλη δραστηρικότητα στο διαδίκτυο, είτε προέρχεται από το Κρεμλίνο είτε από άλλους κακόβουλους δράστες, θα την αποκρούσουμε» είπε ο Ρομπ Τζόις, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για θέματα κυβερνοασφάλειας.
Επίθεση με μαχαίρι στο Τελ Αβίβ: Τρεις τραυματίες - Νεκρός ο δράστης
Ο Κιάραν Μάρτιν, ο επικεφαλής του βρετανικού Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, υποστήριξε ότι μπορεί να έχουν μπει στο στόχαστρο «εκατομμύρια μηχανήματα» για να χρησιμοποιηθούν «σε περιόδους εντάσεων».
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, οι ρωσικές επιθέσεις έχουν επηρεάσει πολλούς και ποικίλους οργανισμούς, όπως παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών, ιδιωτικές εταιρείες και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Ο Μάρτιν πρόσθεσε ότι οι αρχές παρακολουθούν την εκστρατεία αυτή εδώ και περίπου έναν χρόνο και την τακτική της για μεγαλύτερο διάστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]