«Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για ένα νέο μεγάλο συνασπισμό» αναφέρει και συμπληρώνει ότι «η Γερμανία έχει ιδιαίτερο συμφέρον από μια σταθερή κυβέρνηση», τονίζοντας ωστόσο ότι «εάν καταστεί δυνατό καλώς, εάν όμως δεν γίνει, δεν αποτελεί και καταστροφή. Μπορεί να γίνει και διαφορετικά».
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι δηλώσεις στελεχών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος εν όψει του έκτακτου συνεδρίου το Σαββατοκύριακο στη Βόννη: «Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί . Αυτό όμως είναι κατά την άποψή μου δυνατόν και αν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση (ενν. μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες)» είπε η πρωθυπουργός του κρατιδίου Ρηνανία-Παλατινάτο, Μάλου Ντράιερ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Der Spiegel, αντικρούοντας απόψεις εντός του κόμματός της οι οποίες προτιμούν να γίνει απαραιτήτως εκτός κυβερνήσεως. «Αυτό ίσως να είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας από προηγούμενες συμμετοχές σε κυβερνήσεις. Ο ρομαντισμός της αντιπολίτευσης δεν αποτελεί όμως λύση», πρόσθεσε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
«Εάν το συνέδριο κλείσει την πόρτα σε ένα νέο συνασπισμό, θα γίνουν αργά ή γρήγορα νέες εκλογές. Το SPD εκτίθεται έτσι σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν αποτελεί φυσικό νόμο ότι θα λάβει τις ίδιες ψήφους που ελάμβανε μέχρι τώρα. Μπορεί το αποτέλεσμα να γίνει ακόμα χειρότερο», είπε ο επίσης σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel.
Επίσης ο αντιπρόεδρος του SPD Τόρστεν Σέφερ-Γκιούμπελ δήλωσε στην Rhein-Neckar-Zeitung, ότι «σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού μπορούν να επιτευχθούν πολλά για τους πολίτες», τασσόμενος έτσι υπέρ του Ναι στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]