Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης στην Ινδονησία, Γιώργος Δαγορίτης μίλησε στο ΣΚΑΪ επισημαίνοντας πως υπάρχουν και Έλληνες τουρίστες στο νησί, αλλά και μία κοινότητα 50 Ελλήνων που ζουν εκεί μόνιμα.
«Πρώτη φορά γίνομαι μάρτυρας αυτού του φαινομένου. Αυτή τη στιγμή έχουμε εννέα Έλληνες που επισκέπτονται το νησί, πέντε φεύγουν σήμερα και τέσσερις είναι να φύγουν στις 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, έχουμε μία κοινότητα γύρω στους 50 Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Μπαλί» είπε ο Έλληνας πρέσβης.
Βρετανία: Σαρώνει τα πάντα η φονική καταιγίδα Μπερτ - Ένας νεκρός από πτώση δέντρου
https://www.youtube.com/watch?v=MjQT4UgHAzU
Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση στο νησί, καθώς και τον τρόπο που θα γίνει η εκκένωση την στιγμή που οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.
«Το ηφαίστειο είναι στα 70χλμ μακριά, υπάρχει μία ζώνη ασφαλείας γύρω στα 20 χλμ, έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις, εάν χρειαστεί, η εκκένωση θα γίνει μέσω θαλάσσης. Όσοι φεύγουν πάνε σε διπλανό νησί, έχει διεθνές αεροδρόμιο. Η άλλη λύση είναι πάλι δια θαλάσσης, πηγαίνουν στην ανατολική Ιάβα και από εκεί μπορούν να φύγουν για την πατρίδα. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες και με την κοινότητα. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρέσβης.