Γεννήθηκε στο Ντορμάγκεν το 1962 και είναι γιος Γερμανίδας και Έλληνα μετανάστη με καταγωγή από την Ορεστιάδα. Έχοντας σπουδάσει νομικά στο Βερολίνο και την Κολωνία, ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1988. Από το 1995 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Βόννη. Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, ως μέλος της φοιτητικής νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Στις αρχές του 1990 εντάχθηκε στο μετακομμουνιστικό Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS), αργότερα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της «Εναλλακτικής Επιλογής» (WASG) που στελεχώθηκε κυρίως από απογοητευμένους Σοσιαλδημοκράτες και συνδικαλιστές στη δυτική Γερμανία, για να προσχωρήσει τελικά στην ενωμένη Αριστερά (Die Linke) που προέκυψε από τη σύμπλευση και συνένωση του ανατολικογερμανικού PDS του Γκρέγκορ Γκίζι με το WASG του Όσκαρ Λαφοντέν το 2007.
Όπως έγραψεO Mίχαελ Αγγελίδης, ως μέλος της περιφερειακής επιτροπής της Linke στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία,στήριξα προσωπικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την συνθηκολόγησή του στις επιταγές της τρόικα. Όταν υπέγραψε ο Τσίπρας, απέσυρα τη στήριξή μου και έκτοτε ανήκουμε στους δριμύτερους επικριτές της πολιτικής αυτής. (…) Μετά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για “λευκό καπνό”, ότι υπήρξε συμφωνία. Προσωπικά το εξέλαβα ως πολιτική βλασφημία. Διότι όταν επίκεινται τα επόμενα χρόνια μειώσεις των συντάξεων της τάξης του 19%, τότε αναρωτιέμαι -γνωρίζοντας ότι από τις συντάξεις αυτές ζουν και τα παιδιά και τα εγγόνια- πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;
Η “Μέρκελ του SPD”, Χανελόρε Κραφτ, δίνει τη μάχη για να ανανεώσει την πρωθυπουργική της θητεία.
Στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας, η “Μέρκελ των Σοσιαλδημοκρατών”, Χανελόρε Κραφτ, δίνει αύριο τη μεγάλη μάχη για να ανανεώσει την πρωθυπουργική της θητεία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος με τον Χριστιανοδημοκράτη αντίπαλό της, Άρμιν Λάσετ. Για τον γερμανικό Τύπο, οι αυριανές κάλπες είναι ένα κρας τεστ για τη Μέρκελ και τον Σουλτς ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου καθώς συνήθως στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου, Χανελόρε Κραφτ από το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς τα βρίσκει “μπαστούνια”. Ο Χριστιανοδημοκράτης της Μέρκελ προηγείται μόλις μία μονάδα έναντι της Χανελόρε Κραφτ σε δύο δημοσκοπήσεις (ZDF Yougov). Ήδη οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν σημειώσει δύο νίκες έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόσταϊν και στο Σάαρ.
Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία- ο “βασιλιάς του χρέους”
Η Β. Ρηνανία Βεστφαλία είναι το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο με 17,8 εκατομμύρια κατοίκους και από το Μάιο του 2010, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με τους Πράσινους.
Για την γερμανική εφημερίδα “Bild”, η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία είναι ο ” βασιλιάς του χρέους” .το κρατίδιο αυτό επιβαρύνει τον ομοσπονδιακό προυπολογισμό με το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ. Και για το 2017, το χρέος της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας αναμένεται να ανέλθει στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ .
1.Το κρατίδιο αυτό έχει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας στη Δύση (23,6%),
2. Η οικονομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έχει παραλύσει: η χώρα διαθέτει το υψηλότερο δείκτη ανεργίας στη Δύση (7,7%).
Το γερμανικό αυτό κρατίδιο πλήττεται από αδυναμία ανάπτυξης, επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου “Ifo Institute “, Κλέμενς Φουέστ, η Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία χρειάζεται απεγνωσμένα μια πειστική στρατηγική για την ανάπτυξη.
Η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία κατέχει επίσης το θλιβερό ομοσπονδιακό ρεκόρ διαρρήξεων. Στο κρατίδιο αυτό γίνονται το 1/3 των διαρρήξεων στη Γερμανία.
Στο κρατίδιο με το υψηλότατο δημόσιο χρέος, η Σοσιαλδημοκράτης Χανελόρε Κραφτ και η κοκκινοπράσινη κυβέρνησή της ακολουθούσαν μια πολιτική αύξησης των δημοσίων δαπανών, για την οποία οι πολιτικοί της αντίπαλοι την κατηγορούσαν ότι φέρνει συνθήκες Ελλάδας στη Γερμανία. Το Μάιο του 2012, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε μιλούσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής για πολιτική “ελληνοποίησης” της Γερμανίας. Τότε , η Κραφτ αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και θριάμβευσε.