ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
CinemaTV

Φεστιβάλ Ολυμπίας: Πως θα παρακολουθήσετε δωρεάν 270 ταινίες από 47 χώρες

Newsroom eleftherostypos.gr

«Είμαστε ευτυχείς που μέσω της τεχνολογίας θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το Φεστιβάλ Ολυμπίας, ένα φεστιβάλ που με μια ιδιαίτερη ευαισθησία, απευθύνεται, στις πιο όμορφες ηλικίες, και μιλά για τις πιο όμορφες μνήμες καθενός από μας», τόνισε το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην τελετή έναρξης του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους που για πρώτη φορά φέτος γίνεται εξ ολοκλήρου online.

Εως τις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δωρεάν περισσότερες από 90 ταινίες από 47 χώρες, ενώ η 20ή Camera Zizanio, μας προτείνει τουλάχιστον 180 ταινίες από 47 χώρες γυρισμένες από παιδιά και έφηβους κινηματογραφιστές. Πολλές από τις ταινίες γυρίστηκαν σε συνθήκες καραντίνας. Ολα αυτά θα τα βρείτε πληκτρολογώντας online.olympiafestival.gr.

«Δεν θα ζήσουμε τη ζεστασιά τού να έχουμε ο ένας τον άλλον πλάι μας, δεν θα δούμε τα παιδιά στους δρόμους του Πύργου να γυρίζουν την ταινία τους, όμως εκμεταλλευτήκαμε την τεχνολογία και θα φτάσουμε μέχρι και την τελευταία γωνιά της χώρας», τόνισε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου για τη φετινή διοργάνωση.

Στη φετινή συγκυρία αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο δικό του μήνυμα προς τους θεατές.

«Σε πείσμα των καιρών, κόντρα στον δικαιολογημένο φόβο, το Φεστιβάλ είναι και φέτος γεγονός, αποδεικνύοντας πως ο κορονοϊός μπορεί να ανατρέπει σχέδια αλλά δεν ανατρέπει την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη έκφραση», υπογράμμισε, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας έξω από τις σταφιδαποθήκες του ΑΣΟ στον Πύργο, ευχήθηκε «αυτή να είναι η πρώτη και τελευταία χρονιά που το Φεστιβάλ διεξάγεται χωρίς τη φυσική μας παρουσία».

Και διαβεβαίωσε πως «θα είναι σίγουρα μια από τις τελευταίες χρονιές που δεν θα έχει τη δική του στέγη –κάτι για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή δουλεύει καθημερινά».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ελληνικό: Το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο – Εγκρίθηκαν οι προμελέτες για τα διατηρητέα της Πολεμικής Αεροπορίας [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

Αλμα εκσυγχρονισμού σε 5 εμβληματικά μουσεία της χώρας – Τι λέει στον «Ε.Τ.» η Λίνα Μενδώνη

Μιχάλης Μάρδας

Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων: Τα σχέδια για e-shop και επαγγελματική σχολή για τεχνίτες εκμαγείων

Δημήτρης Ντόγκας

Νίκος Γκάτσος: Τo έργο του ποιητή θα στεγαστεί στο πατρικό του στην Ασέα Αρκαδίας –Το πλάνο για την κήρυξη του σε μουσείο [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

COSMOTE: Δωρεάν Wi-Fi σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δημήτρης Ντόγκας

Καταρρέει το Κάστρο της Μεθώνης: 300.000 ευρώ τα πρώτα έργα για τη στερέωση και την αποκατάστασή του

Δημήτρης Ντόγκας

Λίνα Μενδώνη: Να κηρυχθεί μνημείο το εργαστήριο κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

Δημήτρης Εϊπίδης: Μας δίδαξε πώς να βλέπουμε ντοκιμαντέρ

Δημήτρης Ντόγκας

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού: Μάιο ανοίγει η Αυλή των θαυμάτων σε μία γειτονιά του 19ου αιώνα [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας