Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Βράβευση για το Citroen AMI One

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Η Citroën έδωσε το «παρών» στο 35ο Festival Automobile International, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου του 2020 στο Les Invalides του Παρισιού.

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε στο κοινό το όραμά της για το μέλλον, μέσω δύο πρωτοτύπων που ξεχωρίζουν από το δυνατό αισθητικό τους αποτύπωμα, συμβολίζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον αύριο για τις μετακινήσεις: Το Ami One Concept, ένα φρέσκο και 100% ψηφιακό όχημα που δίνει λύσεις στις αστικές μετακινήσεις και το 19_19 Concept, την απόλυτη έκφραση της άνεσης που θέλει να προβάλλει η γαλλική εταιρεία κάτω από την «ομπρέλα» του “ë-Comfort”.

Στην εναρκτήρια τελετή, στο Ami One Concept απονεμήθηκε το Βραβείο Αστικής Κινητικότητας, από μια επιτροπή ειδικών επί του αντικειμένου, που επιβράβευσαν την καινοτόμο προσέγγιση του μοντέλου στην αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους.

«Η Citroën είναι ιδιαίτερα περήφανη για την παραλαβή του συγκεκριμένου βραβείου που αφορά την Αστική Κινητικότητα – ένα θέμα που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το μέλλον της μάρκας. Στα 100 της χρόνια, η Εταιρεία πάντα έδειχνε τη διάθεσή της για καινοτομία, αλλά και το απαιτούμενο δημιουργικό πνεύμα για να προσφέρει περισσότερες ελευθερίες στη μετακίνηση, με το ευρύ κοινό να είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Στο παρελθόν, ακριβώς τέτοια περίπτωση ήταν το 2 CV. Με το Ami One Concept, η Citroën προσφέρει μια παγκόσμια λύση για τις αστικές μετακινήσεις, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι πάντες. Είναι μικρό, ασφαλές, 100% ηλεκτρικό, χαμηλού κόστους και συμβατό με την ψηφιακή εποχή. Τα παραπάνω στοιχεία το καθιστούν πραγματικά επαναστατικό σε ότι αφορά την πρόσβαση που θα έχει το ευρύ κοινό στις λύσεις για τις αστικές του μετακινήσεις. Αυτή η πολύ ωραία ιδέα, δεν είναι μια απλή αυτοτελής άσκηση, αλλά θα έχει συνέχεια για εμάς, με εξελίξεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μάλιστα πολύ σύντομα», δήλωσε ο Vincent Cobée, CEO της Citroën.

Προτεινόμενα για εσάς

Οδηγούμε το Citroën C5 Aircross

Νέο πρόγραμμα Citroën “Back on the Road” 

Το νέο Citroën Berlingo ξεπέρασε τις 200.000 πωλήσεις παγκοσμίως

Citroën ami: Βιώσιμη, ηλεκτροκίνητη μετακίνηση για όλους

Ο Vincent Cobée νέος CEO της Citroën

Σωτήρης Παπαδήμας

Προνομιακό πρόγραμμα ανταλλαγής «Citroën Comfort Days»

Σωτήρης Παπαδήμας

Η Citroën εξηλεκτρίζεται!

admin

Όλα τα μοντέλα Citroën σε Εορταστικές τιμές

Προβλήματα με τις εκπομπές καυσαερίων στον όμιλο PSA (Peugeot, Citroen & DS)

Σωτήρης Παπαδήμας