ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΥΓΕΙΑ

Πλαστικές επεμβάσεις γένους αρσενικού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ακόμη και σήμερα, οι πλαστικές επεμβάσεις εξακολουθούν να θεωρούνται- εσφαλμένα- γυναικεία υπόθεση.

Αυτό, όμως, αλλάζει. Οι άνδρες μπορεί να μη μιλάνε ανοιχτά, όπως οι γυναίκες, για τις ανησυχίες σχετικά με το σώμα τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν ανασφάλειες σχετικά με την εμφάνισή τους, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Μάλιστα, ο άνδρας επενδύει όλο και περισσότερο σε πλαστικές επεμβάσεις καθώς και σε μη επεμβατικές θεραπείες που βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή του, διεκδικώντας το δικαίωμά του στη νεότητα. Σας παρουσιάζουμε τα πιο συνηθισμένα «άγχη» των αντρών σε σχέση με το σώμα τους, αλλά και τις ανάλογες θεραπείες.

Γράφει ο Θάνος Κοντογιάννης,
Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης Μetropolitan General

Το στήθος μου μεγαλώνει!

Όσο μεγαλώνει ένας άντρας τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρήσει το σώμα του γυμνασμένο και σφριγηλό, ακόμα και με καθημερινή σωματική άσκηση και δίαιτα. Πολλοί άνδρες αναπτύσσουν λίπος γύρω από στήθος, τη λεγόμενη γυναικομαστία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής, περίπου το 40%-60% των αδρών αναπτύσσουν γυναικομαστία. Έτσι εξηγείται γιατί η πλαστική για μείωση στήθους στους άντρες ήταν μια από τις κορυφαίες επεμβάσεις πλαστικής το 2015.

Το λίπος στην περιοχή του στήθους μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση ή κόβοντας περίσσιο αδενικό ιστό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες και αφήνει πολύ μικρές ουλές γύρω από τη θηλή οι οποίες εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Αμέσως μετά το χειρουργείο μπορεί να εμφανιστούν μελανιές ή ελαφρύ οίδημα αλλά κι αυτά υποχωρούν σύντομα.

Το «μπυροκοίλι»

Σχηματίζεται από τη λήψη θερμίδων που επιφέρει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άντρες που το αποκτούν λόγω γονιδίων. Όσοι κάνουν συστηματική άσκηση και δίαιτα και παρ’ όλα αυτά δεν βλέπουν κανένα αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να σκεφτούν τη λύση της λιποαναρρόφησης. Με τη μέθοδο αυτή θα καταφέρουν να απομακρύνουν όλο το λίπος από την περιοχή σίγουρα και αποτελεσματικά. Η επέμβαση συχνά συνοδεύεται και με κοιλιοπλαστική, έτσι ώστε να γίνει συρραφή των μυών της περιοχής που έχουν χαλαρώσει.

Το πρόσωπο μου καταρρέει

Η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο ενός μεσήλικα χτυπάει συνήθως τα πρώτα καμπανάκια ανασφάλειας αφού είναι κάτι που δεν μπορεί να κρύψει, όπως θα έκρυβε τη μπάκα φορώντας ένα φαρδύ μπλουζάκι. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι οι ενέσιμες θεραπείες, το Botox και σπανιότερα το λίφτινγκ. Οι ενέσιμες θεραπείες απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες με την πάροδο του χρόνου καθώς τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Το λίφτινγκ, από την άλλη, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, αλλά συνεπάγεται χειρουργική επέμβαση. Η επιλογή ανήκει στον άνδρα.

Τα μαλλιά μου με εγκαταλείπουν

Αρχή φαλάκρας! Οι περισσότεροι άντρες ταράσσονται και μόνο με την ιδέα ότι θα χάσουν τα μαλλιά τους, αφού μαζί μ’  αυτά χάνουν και την αυτοπεποίθησή τους. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άνδρες, καθώς αποτελεί οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης . Τα καλά νέα είναι ότι η «ενίσχυση» του τριχωτού της κεφαλής είναι πλέον μια πολύ εύκολη υπόθεση. Η εμφύτευση μαλλιών με τις νέες εξελιγμένες μεθόδους που δεν απαιτούν να αφαιρεθεί ολόκληρη λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος του τριχωτού, αλλά μετατόπιση θυλακίων στις προβληματικές περιοχές (τεχνική FUE) διαρκεί λίγο, είναι ανώδυνη, ασφαλής και δεν προκαλεί οιδήματα και μελανιές, όπως παλιά.

Προτεινόμενα για εσάς

«Mommy makeover». Ολική επαναφορά μετά τον τοκετό

Leonidas Kallidonis

Πέρα από τις ρυτίδες: 8 χρήσεις του μπότοξ που δεν γνωρίζαμε

Leonidas Kallidonis

Μήπως, τελικά, η διαλειμματική νηστεία δεν είναι και τόσο αθώα;

Leonidas Kallidonis

 Χαμηλό… βαρομετρικό και στις αρθρώσεις

Leonidas Kallidonis

Πότε δεν είναι αθώα η φθινοπωρινή τριχόπτωση – Οι σύγχρονες θεραπείες

Δημήτρης Ντόγκας

«Θρόμβωση». Όταν το αίμα πήζει επικίνδυνα

Leonidas Kallidonis

«Σμιλεύοντας» το τοπικό πάχος

Leonidas Kallidonis

Οι σύγχρονες θεραπείες για την ατοπική δερματίτιδα

Δημήτρης Ντόγκας

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Τι σηματοδοτεί το πιο συχνό γυναικείο σύνδρομο

Leonidas Kallidonis