Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Mommy Makeover. Πλαστική Χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη

Newsroom eleftherostypos.gr

Συνδυασμός επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για την αποκατάσταση κοιλιάς, στήθους και αιδοίου

Μπορεί για τις περισσότερες γυναίκες η γέννηση ενός παιδιού να είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν για εβδομάδες ή και μήνες ακόμη μετά τη γέννα έρχονται αντιμέτωπες με…τον καθρέφτη τους. Η εγκυμοσύνη, αναπόφευκτα, αλλάζει το σώμα και, ατυχώς, η δίαιτα και η γυμναστική συχνά δεν αρκούν για επανέλθει η γυναίκα στην παλιά της σιλουέτα. Εδώ ακριβώς επιστρατεύεται η πλαστική χειρουργική… Κοιλιοπλαστική για την χαλάρωση και τις ραγάδες της κοιλιάς,  λιποαναρρόφηση για τα «ψωμάκια» στην περιφέρεια και τους γοφούς, ανόρθωση και  αυξητική για την πτώση και το «άδειασμα» του στήθους.

Από τον μαιευτήρα στον πλαστικό γιατρό

Είναι ένας συνδυασμός επεμβάσεων, γνωστός και ως mommy makeover, πολύ διαδεδομένος σε Δυτική Ευρώπη και Αμερική. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στις ΗΠΑ γίνονται κάθε χρόνο σχεδόν 325,000 τέτοιες επεμβάσεις σε γυναίκες 20-43 ετών. Η αύξηση, η ανόρθωση του στήθους και η κοιλιοπλαστική είναι οι πιο συνήθεις επεμβάσεις, ιδίως σε μητέρες που απέκτησαν δίδυμα ή έγιναν μητέρες σε προχωρημένη ηλικία, δηλαδή μετά τα 35.

«Μαζεύοντας» την κοιλιά που χαλάρωσε

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, συγκεντρώνεται λίπος στη μέση και τους γοφούς, ενώ η κοιλιά και οι μύες του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος χαλαρώνουν λόγω αυξημένου βάρους και όγκου. Εμφανίζονται ραγάδες οι οποίες αρχικά είναι κόκκινες και στην συνέχεια ασπρίζουν. Η ουλή της καισαρικής τομής πολλές φορές είναι δύσμορφη και καμιά γυμναστική ή δίαιτα, κρέμα ή αλοιφή δεν μπορούν να βοηθήσουν. Τη λύση στην αισθητική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής της κοιλιάς έρχεται να δώσει η κοιλιοπλαστική. Με την επέμβαση αυτή αφαιρείται η «περίσσεια» του δέρματος κάτω από τον αφαλό. Παράλληλα, γίνεται σύσφιξη των μυών του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος από το ύψος της ξιφοειδούς απόφυσης μέχρι το περίνεο. Και βέβαια, με την κοιλιοπλαστική βελτιώνεται και η εικόνα των ουλών και των ραγάδων που σχηματίζονται λόγω εγκυμοσύνης.

Επαναφέροντας το στήθος στο ύψος του

Άλλο ένα κοινό πρόβλημα μετά την εγκυμοσύνη είναι η χαλάρωση και η πτώση του στήθους λόγω των αυξομειώσεων του βάρους, των ορμονικών διαταραχών και, φυσικά, εξ΄ αιτίας του θηλασμού που «αδειάζει» το στήθος. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει δίνοντας μια πιο φυσική και νεανική εμφάνιση: η αύξηση με ενθέματα σιλικόνης θα «γεμίσει» το στήθος και η ανόρθωση θα αποκαταστήσει την πτώση ανασηκώνοντας τους μαστούς.

Πιο ελκυστικό αιδοίο

Κατά την διάρκεια του τοκετού, η επιβάρυνση των γεννητικών οργάνων έχει ως αποτέλεσμα μια φυσιολογική μεν καταπόνηση, ωστόσο διόλου ελκυστική εμφάνιση. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει, αφαιρώντας την περίσσεια του ιστού και αποκαθιστώντας την εμφάνιση με την αιδοιοπλαστική.

Συνδυασμός επεμβάσεων. Πότε είναι η σωστή στιγμή

Είναι δυνατόν επίσης να συνδυαστούν περισσότερες από μια επεμβάσεις προκειμένου να μειωθούν ο χρόνος ανάρρωσης και τα έξοδα. Αυτές οι «μεγάλες» επεμβάσεις γίνονται με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο σε σχέση με τις επεμβάσεις που γίνονται η μία ξεχωριστά από την άλλη. Οι πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν, τέλος, να τελειώσει μια γυναίκα με τις εγκυμοσύνες της και να περιμένει 6-12 μήνες μετά, προκειμένου να υποβληθεί σε συνδυαστική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Προτεινόμενα για εσάς

Κατερίνα Στικούδη: Πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο – Πότε θα γεννήσει

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γέννησε κρυφά η Έλενα Παπαρίζου; Πήραν… φωτιά τα social media

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γαλλία: Δωρεάν αντισυλληπτικά για τις γυναίκες κάτω των 25 ετών

Μαρίνα Μπενέκου

Έγκυος για πρώτη φορά η Τζένιφερ Λόρενς

Μαρίνα Μπενέκου

Κατερίνα Στικούδη: Η επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης της και το φύλο του μωρού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ένας στους 5 Έλληνες με πρόβλημα δυσκοιλιότητας

Leonidas Kallidonis

Φυσική ανανέωση του δέρματος με Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Leonidas Kallidonis

«Σβήστε» τις ευρυαγγείες, διώξτε πόνο, μούδιασμα και κράμπες

Leonidas Kallidonis

Η υπέρταση της εγκύου την «απειλεί» ακόμη και 20 χρόνια μετά!

Leonidas Kallidonis