Αρχικά η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο συνομιλίας για τον έλεγχο smartphones, smartwatches και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ο λόγος για το Google Assistant το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεση πληροφοριών, την αναπαραγωγή μουσικού και βίντεο περιεχομένου, καθώς και την εκτέλεση άλλων καθηκόντων, όπως κρατήσεις εισιτηρίων κινηματογράφου, μέσω επικοινωνίας μεταξύ του χρήστη και του λογισμικού.
Η Google ανακοίνωσε επίσης μία συσκευή, τη Google Home, η οποία ενεργοποιείται με τη φωνή μέσω ενσωματωμένου ηχείου, για οικιακή χρήση.
ChatGPT: Προβλήματα στην εφαρμογή
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι παρουσίασε το Assistant κατά την έναρξη του συνεδρίου λέγοντας ότι μπορεί να συνδεθεί και με άλλες υπηρεσίες όπως το Spotify, το Uber και το Whatsapp.
«Το Assistant θα βοηθήσει την Google να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά το Echo της Amazon, αλλά και άλλα προγράμματα προσωπικών βοηθών όπως το Siri, το Cortana και το Alexa», δήλωσε ο Τζέοφ Μπλάντερ της εταιρείας συμβούλων CSS Insight.
Το Google Assistant θα χρησιμοποιείται παράλληλα και με μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, το Allo, μέσα στο περιβάλλον του οποίου θα κάνει προτάσεις με βάση τις συνομιλίες του χρήστη με τους φίλους του. Εκπρόσωπος της Google παρουσίασε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του νέο αυτό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο πρότεινε ένα εστιατόριο όταν δύο χρήστες συζητούσαν πως επιθυμούν να φάνε ιταλικό φαγητό.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Allo, το οποίο πολλοί χαρακτήρισαν «ασυνήθιστο» είναι ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις για λογαριασμό του χρήστη, ή και ακόμα να κάνει σχόλια σε φωτογραφίες που έχουν σταλεί από άλλους χρήστες, χάρη στη χρήση αλγόριθμων αναγνώρισης εικόνας. Η Google ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις θα βελτιώνονται όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή.