Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Παυλόπουλος: Η Ελληνική Καλαθοσφαίριση κάνει την Ελλάδα υπερήφανη

Παρεμβαίνει ο Παυλόπουλος για να αποτραπεί η θεσμική εκτροπή με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Newsroom eleftherostypos.gr

«Η Ελληνική Καλαθοσφαίριση όχι μόνο κάνει την Ελλάδα υπερήφανη, αλλά είναι ένα άθλημα το οποίο κάνει την Ελλάδα να μην έχει σύνορα» τόνισε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών για τα 100 χρόνια της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε το παράδειγμα που δίνουν στην ελληνική κοινωνία οι άνθρωποι του Μπάσκετ σημειώνοντας ότι το παράδειγμα αυτό πρέπει η ελληνική κοινωνία να το πάρει «και να πιστέψει στις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων, οι οποίοι συνήθως μέσα από τα δύσκολα δείχνουν ως πού μπορούμε να φθάσουμε».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε «θερμώς όλους, και ιδίως τον φίλο Πρόεδρο του Σ.ΠΑ.Κ.Ε – του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας- τον κύριο Μιχάλη Κυρίτση, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να είμαι σήμερα εδώ, σε μια πραγματικά ιστορική εκδήλωση. Πολλές φορές, στην ζωή, κάνουμε πράγματα που μας φαίνονται καθημερινά και τους δίνουμε λίγη σημασία. Μα όσο περνάνε τα χρόνια αντιλαμβανόμαστε ότι ήταν μερικές ιστορικές στιγμές, που υποτιμούμε την σημασία τους. Σας διαβεβαιώ, ότι εγώ έχω πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει, σήμερα, εδώ. Γι΄ αυτό βρίσκομαι, σας λέω, με τιμή και συγκίνηση κοντά σας. 100 χρόνια της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Ένας αιώνας».

«Και τιμούμε σήμερα εδώ, όπως αρμόζει και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, όλους τους συντελεστές, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, δημοσιογράφους. Διότι η Καλαθοσφαίριση είναι κατεξοχήν συλλογικό άθλημα, με όλη την σημασία της λέξης. Είναι πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα, και ιδίως πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν την σημασία αυτού του αθλήματος για την ίδια την κοινωνία μας» είπε ο κ. Παυλόπουλος για να προσθέσει: «Πριν απ΄ όλα, όλοι εσείς -παίκτες, προπονητές, διαιτητές, δημοσιογράφοι, που “διακονείτε” την Καλαθοσφαίριση- είσθε εκείνοι που βάλατε τις βάσεις για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.

Για θυμηθείτε πώς ξεκινήσατε εσείς, πώς δουλέψατε στην Καλαθοσφαίριση. Ήταν ένα μεράκι, μια ιδέα. Γι΄ αυτό ακριβώς σας λέω, ότι σας οφείλουμε αυτή την τιμή, διότι βάλατε τις βάσεις, για να είναι σήμερα η Ελληνική Καλαθοσφαίριση εκεί που είναι. Επιπλέον, εκτός από άνθρωποι με ταλέντο, είσθε άνθρωποι με ήθος και προσωπικότητα. Γιατί, ξέρετε, το ταλέντο από μόνο του έρχεται και παρέρχεται. Για να μην πω ότι η έλλειψη προσωπικότητας και ήθους “ροκανίζει” στα χρόνια ό,τι έχει αποδώσει το ταλέντο στον άνθρωπο. Εσείς, επειδή ακριβώς το κάνατε από μεράκι, επειδή το ζήσατε, επειδή ζήσατε ομαδικά, εκτός από μεγάλα ταλέντα ο καθένας στον τομέα του υπήρξατε ολοκληρωμένοι άνθρωποι με ήθος και προσωπικότητα».

Γι΄αυτό απολαμβάνετε, αυτά που απολαμβάνετε τώρα. Εννοώ τις ηθικές απολαβές, την αναγνώριση. Γι’ αυτό και ενώ άλλοι, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, χάνονται, ξεχνιούνται, εσείς συνεχίζετε. Είσθε εδώ και σας το αναγνωρίζουν, όχι μόνο με τις μνήμες, που έχετε αφήσει πίσω σας, αλλά με το παράδειγμα το οποίο κληροδοτείτε σε άλλους αθλητές και στην επόμενη, και τις επόμενες γενιές, της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Είσθε και ένα παράδειγμα διεθνώς, γι΄ αυτό και η Ελληνική Καλαθοσφαίριση έχει αυτή την ακτινοβολία».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Λέχθηκε προηγουμένως πως οι Αμερικανοί είπαν “λες και το μπάσκετ φτιάχτηκε στην Ελλάδα”. Τούτο οφείλεται στον συνδυασμό ταλέντου, ήθους, προσωπικότητας, που δεν το βρίσκει κανείς εύκολα αλλού, μόνο στον Τόπο μας συμβαίνει. Και σήμερα η στιγμή αυτή είναι σημαδιακή, σας διαβεβαιώ, για το παράδειγμα που δίνετε στην Ελληνική κοινωνία. Που πρέπει να το πάρει και να πιστέψει στις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων, οι οποίοι συνήθως μέσα από τα δύσκολα δείχνουν ως πού μπορούμε να φθάσουμε. Γι’ αυτό σας είπα μη με ευχαριστείτε εσείς που είμαι εδώ σήμερα, εγώ σας ευχαριστώ που χάρη σε εσάς στην διάρκεια της θητείας μου ζω μια ιστορική στιγμή για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης και με όλους τους συντελεστές. Ευτυχώς που ζουν οι παλιότεροι και εύχομαι ο Θεός να τους δίνει χρόνια για να μπορούν να απολαμβάνουν αυτή την αναγνώριση της Ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Τι είπε ο Παυλόπουλος για την ημέρα της Δημοκρατίας στους μαθητές του 12ου Δημοτικού Κοζάνης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Ντούσαν Ίβκοβιτς – Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εποχή Λιόλιου στην ΕΟΚ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο τέλος μίλησε ο αρχηγός – Παναθηναϊκός-Μπολόνια 112-111 [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παυλόπουλος: Το διαχρονικό μήνυμα της Εθνεγερσίας του 1821

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προκόπης Παυλόπουλος: Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη σηματοδοτεί το πέρασμα στην αθανασία

Λάμπρος Κατσαρός

ΕΣΑΚΕ: Στις 6/9 η κλήρωση για το πρωτάθλημα – Πήρε άδεια συμμετοχής ο Απόλλων Πάτρας

Λάμπρος Κατσαρός

ΕΟΚ: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου

Λάμπρος Κατσαρός

O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom