Αποδεκατισμένη είναι η Τυνησία με πέντε βασικούς της παίκτες εκτός 23άδας τις τελευταίες μέρες.
Από την Αρένα του Βόλγκαγκραντ αρχίζει η εκστρατεία της νεανικής Αγγλίας στο Μουντιάλ εναντίον της Τυνησίας.
Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στο τέλος των ημιχρόνων (Σίρερ 44’, Σκόουλς 89’) η Αγγλία πριν από 20 χρόνια (15 Ιουνίου του 1998) είχε νικήσει στο «Βελοντρόμ» την Τυνησία στη μοναδική τους επίσημη αναμέτρηση, στο πλαίσιο του Γαλλικού Μουντιάλ.
Το 1990, προετοιμαζόμενη για το Ιταλικό Μουντιάλ, η Αγγλία τα είχε βρει σκούρα στην Τύνιδα στο μοναδικό τους φιλικό ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 με σκόρερ τον Στιβ Μπουλ στο 89’.
Απολογία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ολα όσα έγιναν στην ακροαματική διαδικασία - Μετά τα Χριστούγεννα η απόφαση
Ο Αγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε από μέρες κατασταλάξει στην αρχική ενδεκάδα, όμως ο τραυματισμός του Μάρκους Ράσφορντ τον υποχρέωσε για λίγες ώρες να αλλάξει τα σχέδιά του. Όμως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επανήλθε στις προπονήσεις, συνεπώς η ενδεκάδα για τον Σάουθγκεϊτ παραμένει όπως τη σκέφτηκε και την ανακοίνωσε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Για την Αγγλία οι προσδοκίες είναι ασήμαντες, σχεδόν, όπως στο προηγούμενο Μουντιάλ, αλλά αν αποκλειστεί ξανά στη φάση των ομίλων, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Παρουσία στη φάση των «16» ή στα προημιτελικά έχει κάποια οντότητα, τουλάχιστον.
Η Τυνησία προκρίθηκε μεν, αλλά στην πορεία ο ένας τραυματισμός διαδεχόταν τον άλλον με αποτέλεσμα πέντε βασικά στελέχη να έχουν μείνει εκτός 23άδας.
Η Αγγλία λογικά θα πάρει το τρίποντο από τον έβδομο όμιλο, μαζί με το Βέλγιο που αντιμετωπίζει, στο Σότσι, τον πρωτάρη Παναμά.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν έχουν ποτέ αντιμετωπίσει ξανά τον Παναμά που με τη σειρά του δεν έχει νικήσει ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα σε εννέα φιλικά παιχνίδια.
Το Βέλγιο είναι αήττητο στα έντεκα τελευταία παιχνίδια του με ομάδες από την ΚΟΝΚΑΚΑΦ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η «χρυσή γενιά» των «κόκκινων διαβόλων» έχει να κάνει με την υποδεέστερη εθνική ομάδα της τελικής φάσης κι όλα θα κριθούν από τη διαχείριση υλικού και παιχνιδιού που θα κάνει ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αλλά κι από την απαιτούμενη ομαδικότητα των παικτών.
Στον έκτο όμιλο ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική με την αναμέτρηση της Σουηδίας εναντίον της Νότιας Κορέας στο Νίζνι Νόβγκοροντ.
Η Γερμανία είναι το φαβορί για την πρωτιά και οι Σκανδιναβοί με θετικό ξεκίνημα μπορούν να αφήσουν εκτός τους δυναμικούς, αλλά ασταθείς Μεξικάνους.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ
Σουηδία – Νότιος Κορέα
Ωρα: 15.00
Στάδιο: Νίζνι Νόβγκοροντ.
Διαιτητής: Τζοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ), Βοηθοί: Χουάν Σούμπα (Ελ Σαλβαδόρ), Χουάν Κάρλος Μόρα (Κόστα Ρίκα), Τέταρτος: Νορμπέρ Αουατά (Ταϊτή).
Καιρός: Θερμοκρασία: 16 – 24 β. Κελσίου, Βροχή: 0 χιλιοστά, Ανεμος: 1 – 2 Μποφόρ.
Πιθανές συνθέσεις:
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ολσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αγκουστίνσον, Κλάεσον, Λάρσον, Εκνταλ, Φόρσμπεργκ, Τόιβονεν, Μπεργκ.
ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σουν-Γκιού, Κιμ Μιν-Ου, Τσανγκ Χιουν-Σου, Κιμ Γιανγκ-Γκουόν, Λι Γιονγκ, Λι Τσε-Σανγκ, Κι Σανγκ-Γιουνγκ, Λι Σουνγκ-Ου, Τσανγκ Ου-Γιανγκ, Σον Χουνγκ-Μιν, Χουάν Χι-Τσαν.
Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ
Βέλγιο – Παναμάς
Ωρα: 18.00
Στάδιο: «Φιστ» Ολυμπίκ, Σότσι
Διαιτητής: Τζάνι Σικάζουε (Ζάμπια), Βοηθοί: Ζέρσον Ντος Σάντος (Αγκόλα), Ζακέλε Σιγουέλα (Νότιος Αφρική), Τέταρτος: Ριούτζι Σάτο (Ιαπωνία).
Καιρός: Θερμοκρασία: 18 – 22 β. Κελσίου, Βροχή: 2 – 3 χιλιοστά, Ανεμος: 3 Μποφόρ.
Πιθανές συνθέσεις:
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί (ή Μπογιάτα), Φερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράινε, Καράσκο, Μέρτενς, Ε. Αζάρ, Λουκακού.
ΠΑΝΑΜΑΣ: Πενέδο, Μουρίτζο, Εσκομπάρ, Τόρες, Ματσάδο, Οβάγιε, Γκόμες, Γκοδόι, Κούπερ, Μπάρσενας, Πέρες.
Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ
Τυνησία – Αγγλία
Ωρα: 21.00
Στάδιο: Βόλγκαγκραντ Αρένα.
Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολδάν (Κολομβία), Βοηθοί: Αλεξάντερ Γκουσμάν, Κριστιάν ντε λα Κρους (Κολομβία), Τέταρτος: Ρικάρντο Μοντέρο (Κόστα Ρίκα).
Καιρός: Θερμοκρασία: 17 – 22 β. Κελσίου, Βροχή: 0 χιλιοστά, Ανεμος: 2 – 4 Μποφόρ.
Πιθανές συνθέσεις:
ΤΥΝΗΣΙΑ: Ματλουτί, Μπρον, Μεριά, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μαλούλ, Τσααλί (ή Μπαντρί), Σχιρί, Σασί, Χαζρί, Σλιτί, Φ. Μπεν Γιουσέφ.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιαρ,Τρίπιερ, Αλι, Χέντερσον, Γιανγκ, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ (ή Στέρλινγκ), Κέιν.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για το Μουντιάλ 2018 με ένα κλικ ΕΔΩ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]