Τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή των κρίκων υποδέχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί πως αυτή η γενιά αθλητών είναι η πιο σπουδαία, γιατί καταφέρνουν τόσα πολλά μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες. Πρόσθεσε δε ότι, μαζί με την Ομοσπονδία, θα κοιτάξουν να προχωρήσουν το μεγάλο αίτημα της οικογένειας της ενόργανης γυμναστικής, για την ανάληψη μίας διεθνούς διοργάνωσης από τη χώρα μας, ώστε να μπορέσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν αγωνιζόμενο τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της εθνικής ομάδας.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ράφτης, επανέλαβε ότι το δύσκολο είναι να μένεις και όχι να φτάνεις στην κορυφή, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι στην κορυφή για μεγάλο διάστημα ακόμη.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης, στάθηκε στο πάγιο αίτημα για την ανάληψη από τη χώρα μας μιας μεγάλης διοργάνωσης και πρόσθεσε πως μετά τη συζήτηση που είχε με την υφυπουργό Αθλητισμού, θα ξεκινήσει άμεσα τις διεργασίες μέσω της διεθνούς Ομοσπονδίας, για να υποβληθεί το αίτημα, ώστε να διεξαχθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά μια διεθνής διοργάνωση ενόργανης γυμναστικής. «Θα τη φέρω τη μεγάλη διοργάνωση», είπε στο τέλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ένα χρυσό μετάλλιο ήρθε ακόμη. Πιεστήκαμε λίγο περισσότερο αυτή τη φορά, αλλά όλα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε», ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια και συνέχισε: «Ήταν μια δύσκολη διοργάνωση, με δύσκολους αντιπάλους και το επίπεδο ανέβηκε πάρα πολύ, αλλά δόξα τω Θεώ. Αφιερώνω και πάλι το μετάλλιο στην Ελλάδα και στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που με στηρίζουν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ό,τι κι αν συμβαίνει και θα είμαστε πάντα με χαμόγελο».
Για το πόσο δύσκολο είναι να μένει σταθερά σε τόσο υψηλό επίπεδο, απάντησε: «Το δύσκολο πάντα είναι να μένεις σε υψηλό επίπεδο, αρκετά πιο δύσκολο από το να φτάσεις στην κορυφή. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προπόνησης, θέμα τύχης, θέμα δουλειάς, ο προπονητής, παίζουν αυτά πολύ μεγάλο ρόλο. Για μένα αυτό το μετάλλιο σημαίνει πως η νέα τετραετία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε με επιτυχία. Κοιτάζουμε μπροστά στο 2020 και θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα, γιατί έχουμε ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον υπουργό. Υπάρχει καλή συνεργασία και καλή διάθεση. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά εδώ είμαστε για να τα λύσουμε όλα και να κοιτάξουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».
Και για το πόσο τον στήριξε η ομογένεια του Μόντρεαλ, είπε: «Είχε αρκετούς Έλληνες στον Καναδά, όντως νιώθαμε σαν να αγωνιζόμαστε σε δικό μας μέρος».
Αν υπάρχει «ταβάνι» στους στόχους του και τι του δίνει κίνητρο μετά από τόσες επιτυχίες; «Το “ταβάνι” για μένα είναι να επαναλαμβάνεις τις επιτυχίες, όσο περισσότερο μπορείς. Όσο έχω την υγεία μου κι εγώ και το τιμ που με στηρίζει, θα τις επαναλαμβάνω».
Στην ερώτηση τι είναι αυτό που ζητάει από την Πολιτεία, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε: «Αυτό που πάντα ζητάμε είναι περισσότερους αγώνες. Στις επόμενες χρονιές θα υπάρχουν Ολυμπιακές προκρίσεις μέσα από Παγκόσμια Κύπελλα κι εμείς αδυνατούμε αυτή τη στιγμή να συμμετέχουμε σε όλα. Θα χρειαστούμε αρκετούς αγώνες».
Για το τι ήταν διαφορετικό σε αυτή τη διοργάνωση, είπε: «Είχα να αγωνιστώ αρκετά χρόνια ως 7ος κι αυτό ανακάλυψα τελικά ότι με πίεσε πάρα πολύ και πρώτη φορά ένιωσα ότι αγχώθηκα σε τελικό αρκετά, αλλά το διαχειριστήκαμε καλά. Ο προπονητής μου με είχε καταλάβει και ερχόταν μετά από κάθε αθλητή, για να μου εξηγεί πως οι βαθμολογίες πήγαιναν ακριβώς όπως έπρεπε να πάνε, για να είμαι ήρεμος, ούτως ώστε να έχω στο μυαλό μου πως αν κάνω αυτό που ξέρω, θα το τελειώσουμε».
Το ζεϊμπέκικό που χόρεψε τη βραδιά της νίκης, έγινε viral και έλεγε «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω». Ήταν για την κορυφή του κόσμου; «Ακριβώς, αυτός ήταν ο σκοπός της ζεϊμπεκιάς, αυτό χορεύαμε κι εγώ και ο προπονητής μου. Όχι ότι θα μείνω στον Καναδά, αλλά ότι θα μείνω στην κορυφή. Ελπίζουμε δηλαδή».