Η εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών φέρνει τη ΝΙΚΗ με ποσοστό 3,6% εντός της Βουλής.
Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ είναι ο Δημήτρης Νατσιός ο οποίος σε συνέντευξη του είπε: «Τον τελευταίο χρόνο βάλαμε μπρος τις μηχανές. Η ΝΙΚΗ έγινε από απλούς ανθρώπους, εγώ είμαι δάσκαλος.
Τα τελευταία 33 χρόνια είμαι εν ενεργεία δάσκαλος αίθουσας», τόνισε, συμπληρώνοντας πως είναι τα μέλη της «πονεμένης Ρωμιοσύνης», σύμφωνα με τη φράση του Φώτη Κόντογλου.
Δεν είμαστε ούτε Δεξιοί, ούτε Αριστεροί, ούτε Κεντρώοι, εξάλλου αυτές οι έννοιες εφευρέθηκαν την περίοδο της γαλλικής επαναστάσεως. Πριν τι γαλλική επανάσταση δεν υπήρχαν Έλληνες; Τι ήταν αυτοί; Ήταν με μία λέξη Ρωμιοί», υπογράμμισε».
Εκλογές 2023: Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη»
Η ιστοσελίδα του κόμματος «Νίκη» μετά το πράσινο φως που έλαβε, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, από τον Άρειο Πάγο αναφέρει πως θα έχει πλήρη πανελλαδική εκπροσώπηση σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. «Διακόσιοι εξήντα (260) υποψήφιοι βουλευτές της ΝΙΚΗΣ διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επισημαίνει επίσης ότι η «Νίκη» συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό Λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμηοσύνης, χωρίς «δεξιές» κι «αριστερές» παρωπίδες ή γενικόλογους «πατριωτισμούς» αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».
«Αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας που δυναστεύει τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες. Η ΝΙΚΗ αποκλείει, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές ή καπηλευόμενα τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού».
Η αναλυτική λίστα των υποψηφίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα nikh.gr/ekloges-2023.
Κόμμα «Νίκη»: Ποια είναι η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, που κατεβαίνει υποψήφια
Οι δεσμοί της «Νίκης» με την θρησκεία είναι ωστόσο πολύ πιο ισχυροί και, πιθανότατα, άρρηκτοι. Και αυτό, καθώς στη λίστα των 260 υποψηφίων βουλευτών με το κόμμα εντοπίζουμε, στην εκλογική Περιφέρεια των Ιωαννίνων, την κυρία Μαρία Εζνεπίδου, η οποία είναι ανιψιά του Αγίου Παϊσίου. Η ίδια, όπως διαβάζουμε στο εκκλησιαστικό σάιτ «Πεμπτουσία», έγινε γνωστή μέσα από τηλεοπτικές της εμφανίσεις, ξεναγόντας τους προσκυνητές -αλλά και τους τηλεθεατές- στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα, στην οποία φυλάσσονται ξυλόγλυπτα που είχε κατασκευάσει ο όσιος, χειρόγραφα και βιβλία του, καθώς και πολλά άλλα οικογενειακά κειμήλια.
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Βορρά-Νότου : Να γίνουμε εξυπνότεροι και πιο ευέλικτοι στην κατανομή πόρων για την άμυνα
Την υποψηφιότητα της κυρίας Εζνεπίδου, μάλιστα, σχεδόν «υμνούν» εκκλησιαστικές σελίδες και ομάδες στο Facebook, κάνοντας μάλιστα και ξεχωριστή μνεία στα λόγια του οσίου Παϊσίου, τα οποία «ηχούν» πλέον ως άλλη μία… προφητεία. «Έχουμε ευθύνη ενώπιον Θεου και ανθρώπων, αν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους» είναι τα λόγια που αποδίδονται στον Άγιο.
Όπως διαβάζουμε στο «μίνι» βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, έχοντας καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.
Επισκέπτεται πολύ συχνά την Κόνιτσα και την περιοχή Ιωαννίνων. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη διακόσμηση, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διακόσμησης.
Ακόμη, έχει συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και γι’ αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της «Νίκης», με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατεβαίνει ο κ. Θανάσης Ρακοβαλής, ο οποίος συνομιλούσε με τον Αγιο Παΐσιο. Ο κ. Ρακοβαλής ήταν γκουρού και ο Αγιος Παΐσιος τον επανέφερε στην Ορθοδοξία. Λέγεται, δε, ότι τον είχε σαν παιδί του. Μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος, μάλιστα, φέρεται να είναι το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με αναφορά στον Αγιο Παΐσιο, ενώ πνευματική στήριξη παρέχεται από τις Μονές Φιλοθέου και Καρακάλου του Αγίου Ορους.
Οι θέσεις του κόμματος
Παρά την προσπάθεια του Δημήτρη Νατσιού να μην επεκταθεί στις θέσεις του κόμματός του για την ομοφυλοφιλία: «Πηγαίνετε σε ένα ειδικό θέμα. Μπορείτε να ρωτήσετε και κάτι άλλο. Ποιο είναι το σοβαρότερο θέμα κύριε Ευαγγελάτε; Το θέμα της παιδείας».
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τις θέσεις του για τα εμβόλια, «Όλα τα παιδιά της Νίκης, όλα αυτά που γνωρίζω, δεν έχουν κάνει το μπόλι», την ομοφυλοφιλία,
«Μπήκε η λεγόμενη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μας, δεν μπήκε η σεξουαλική αγωγή αλλά είναι η απροκάλυπτη προώθηση της ομοφυλοφιλίας», αλλά και για τις αμβλώσεις
«Το ‘δικαίωμα’ της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα ‘Νίκη’ πιστεύουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο.»
Το κόμμα «Νίκη» διαφωνεί με την απλοποίηση των διαδικασιών ενός συναινετικού διαζυγίου.
«Το διαζύγιο η Νέα Δημοκρατία το κατάντησε με ένα κλικ να διαλύσεις την οικογένεια σου πλέον».
Εναντιώνονται στο ολοήμερο σχολείο, καθώς όπως λένε, απώτερος σκοπός είναι να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις αξίες της οικογένειας.
«Σας μιλούν για ολοήμερο σχολείο, ξέρετε τι είναι αυτό; Να παίρνει τα παιδιά από την οικογένεια και να τα δηλητηριάζει με μαγαριστικές που δηλητηριάζουν όλη την κοινωνία».
Ως δάσκαλος και θεολόγος, ο Δημήτρης Νατσιός σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ασκήσει έντονη κριτική στα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία.
«Στην έκτη δημοτικού, που διδάσκω φέτος, έχει κείμενο για την οικογένεια και στο τέλος λέει ο μαθητής ‘δεν ξέρω τι οικογένεια θα κάνω όταν μεγαλώσω’. Αφήνει κενό χωρίς να απαντά στο καίριο ερώτημα αν θα κάνει φυσιολογική οικογένεια».
Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα & το κοινωνικό φύλο
«Μπορεί κατά τη διαπαιδαγώγησή τους, να του πουν στα 3, 4, 5 ότι ‘κοίταξε Γιωργάκη δεν είσαι αγόρι. Μπορεί να είσαι κορίτσι. Ψάξτο.’».
Το κόμμα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς απέκτησε δίαυλο επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια και εναντιώνονται ξεκάθαρα στο δικαίωμα αλλαγής φύλου στα 15 έτη.
«Αν μπούνε οι Τούρκοι, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι τα νέα παιδιά δε θα πάνε να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες και όχι άντρες για να μην υπερασπιστούν την πατρίδα;».
Σε σποτ που οι ίδιοι ανέβασαν, δείχνουν στελέχη του κόμματος να συναντούν υγειονομικούς σε αναστολή που κάνουν απεργία πείνας.
«Αυτό που κάνατε αποτελεί όχι απλώς φράγμα, αλλά ένα ανάχωμα απέναντι στην υποχρεωτικότητα».
Μάλιστα, μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα, βρίσκονται και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ ιδιαίτερη απήχηση γνωρίζει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μαρία Εζνεπίδου.
Έγινε γνωστή όντας ανιψιά του Αγίου Παϊσίου και ξεναγώντας προσκυνητές στο πατρικό του σπίτι. Την Κυριακή συγκέντρωσε 1,281 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.
Το κόμμα μέσα σε λίγους μήνες έγινε ιδιαίτερα γνωστό στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ εμφανίζει μεγάλο έρεισμα σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.
Η θέση της «Νίκης» για τα εμβόλια
Ιδιαίτερο ενδιαφέρουσα είναι θέση του κόμματος για τα εμβόλια. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αναγράφουν τα εξής:
«Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι». Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου. Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη».
Ειδήσεις σήμερα
Εκλογές 2023: Τα ευτράπελα, τα viral και τα δυσάρεστα
Εκλογές 2023: Πώς ψήφισε η πολιτική και πολιτειακή αρχή