Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θάνος Τζήμερος απειλεί να αποχωρήσει από πολιτική και αρθρογραφία αν δεν μπει στη Βουλή!

Newsroom eleftherostypos.gr

Απογοητευμένος από τις επιδόσεις του κόμματός του Δημιουργία Ξανά στις εκλογές, ο Θάνος Τζήμερος απειλεί να είναι η τελευταία του φορά που δοκιμάζει την τύχη του στις βουλευτικές.

Ο Θάνος Τζήμερος θα πολιτευθεί σε συνεργασία με τη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη και αφορμή για να  κάνει αυτή την δήλωση ήταν η μεγάλη επισκεψιμότητα- αναγνωσιμότητα που είχε το τελευταίο άρθρο του στο capital.gr με τίτλο «Συνένοχοι στο φόνο», στο οποίο περιέγραφε την άποψή του για την εγκληματικότητα και πρότεινε βαρύτερες ποινές για τους εγκληματίες αλλά και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Το συγκεκριμένο άρθρο ήταν πολλές ώρες το πιο διαβασμένο στο σάιτ ενώ είχε και τα περισσότερα σχόλια. Ετσι ο Θάνος Τζήμερος σχολίασε: «Σας ενημερώνω πως τη δυνατότητα “διαβάζω & επιδοκιμάζω Τζήμερο” αλλά ψηφίζω τον άλλον για να φύγει ο παρα-άλλος δεν θα την έχετε άλλη φορά. Στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν ο συνασπισμός μας με τον Φαήλο δεν μπει στη Βουλή, εγώ αποχωρώ από την πολιτική και φυσικά και από την αρθρογραφία».

Αφορμή για το άρθρο του Θάνου Τζήμερου ήταν το φριχτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά και ο Θάνος Τζήμερος έγραψε μεταξύ άλλων:

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συνενόχους: ανθρώπους, ιδέες και πρακτικές.

Πρώτον, την ηλίθια, ληστοπροστατευτική νομοθεσία. Σύμφωνα με τις νομικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας που ο βλακώδης νόμος τις εφαρμόζει ακόμα κι όταν δέχεσαι επίθεση από δυνητικό δολοφόνο μέσα στο σπίτι σου, οφείλεις πρώτα να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο να… τα βρεις (!) με τους ληστές με “υποχώρηση, συζήτηση και πειθώ”!

Αν ο εισβολέας… επιμένει να σε ληστέψει, θα τον αντιμετωπίσεις “αναλογικά”. Κατσαβίδι εκείνος, κατσαβίδι κι εσύ. Καλάσνικωφ εκείνος; Καλάσνικωφ κι εσύ. Αλλά να μην πυροβολήσεις πρώτος, διότι το όπλο μπορεί να το έχει προς εκφοβισμό. Μόνο αν σε πυροβολήσει, τότε μπορείς να ανταποδώσεις. Αν, βέβαια, είσαι ζωντανός. (Κι αν έχεις όπλο, πράγμα απίθανο.)

Αν κρατάει μαχαίρι θα πρέπει να διαλέξεις κι εσύ ένα ίδιου μήκους. Να του ζητήσεις να σου το δείξει, να το μετρήσετε, και του πεις “μισό λεπτό να πεταχτώ στην κουζίνα να πάρω ένα παρόμοιο”. Αν αυτοί είναι τρεις κι εσύ ένας; Χμ, νομικό κενό. Ο νόμος δεν προβλέπει ούτε τι θα γίνει στην περίπτωση που ο μπουκαδόρος δεν έχει “σιδερικό” αλλά είναι με γυμνά χέρια. Απαγορεύεται να τον χτυπήσεις, ας πούμε, με ένα μπουκάλι μπύρας που μπορεί να βρεις πρόχειρο ή με έναν σελιδοκόφτη. Χέρια με χέρια, τίμια πράγματα. Αλλά ποιος είναι πιο δυνατός;

Ίσως θα πρέπει να κάνετε μπρα-ντε-φερ ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν υπερτερείς σε δύναμη, γιατί, μετά, την έβαψες, καθώς ο ΠΚ τιμωρεί την “υπέρβαση” άμυνας. Νιώθω άσχημα που χρησιμοποιώ σκωπτικό ύφος όταν ένα ευτυχισμένο σπίτι ρημάχτηκε και ένα 20χρονο κορίτσι, μια νέα μανούλα, στολίζεται για να μπει στο χώμα, αλλά δεν μπορώ αλλιώς να καταδείξω την ουρανομήκη γελοιότητα αυτής της νομικής διαστροφής που όλες οι κυβερνήσεις έχουν διατηρήσει και τη στηρίζει νομολογία πλήθους δικαστικών αποφάσεων.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr