Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, ο κ. Ζουράρις μίλησε για το «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές, λέγοντας πως «είναι τα ίδια πράγματα που ζούμε ανά τους αιώνες από τους δυτικούς στην προσπάθεια αλώσεως του έθνους μας».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν σε από τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει σκέψη για προσφυγή στις κάλπες, δήλωσε:
«Εγώ θα το ήθελα, διότι αυτή είναι η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το κτηνώδη συνεχιζόμενο εκβιασμό των δανειστών που είναι ατιμωτικός και γι’ αυτούς και για εμάς διότι προσβάλλουν συνεχώς την ιερότητα του ελληνικού λαού, η μόνη πολιτισμένη λύση θα είναι η προσφυγή στις εκλογές και να πούμε ότι αυτή είναι η κατάσταση, μας εκβιάζουν ουσιαστικά ως στυγνοί εκβιαστές και τίποτα άλλο, το εταίροι δεν έχει πια καμία σχέση με την ελληνική γλώσσα και αυτό γίνεται ήδη επτά χρόνια. Είναι τα ίδια πράγματα που ζούμε ανά τους αιώνες από τους δυτικούς στην προσπάθεια αλώσεως του έθνους μας».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του για τα ελληνικά νησιά, έκανε λόγο για «λογοπαίγνιο» και είπε ότι «ανέφερα ότι είναι 16 νησιά που ζητούν οι Τούρκοι. Είναι όμως πολύ σοβαρότερη η απειλή κατά της γλώσσας διότι τα νησιά μπορούμε να τα ξαναπάρουμε ενώ αν χάσουμε τη γλώσσα χαθήκαμε!».
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Οι δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά που προκάλεσαν σάλο
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους όσοι έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο. Ο υφυπουργός Παιδείας δεν δίστασε να πει πως «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει»!
Η αναφορά του υφυπουργού μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που ήταν παρών και έσπευσε να διευκρινίσει πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά»…
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ήταν η ακριβής έκφραση του Κώστα Ζουράρι, που συμπλήρωσε ακόμα πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, «τελεί υπό απειλήν».