ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ξέχασε τα πέντε χρόνια από το δημοψήφισμα και τα capital controls και ασκεί κριτική στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ!

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέχασε ότι σαν σήμερα πέρασαν πέντε χρόνια από το δημοψήφισμα στο οποίο έσυρε τον ελληνικό λαό με ανυπολόγιστες συνέπειες και κάνει λόγο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν όλα ανάποδα.

Σε συνέντευξη του στο «‘Έθνος», ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι σε αντίθεση με την εικόνα της οικονομίας επί διακυβέρνησης του (2,9% ανάπτυξη, μείωση ανεργίας δέκα μονάδες), μόλις εξελέγη η ΝΔ «πέφτει Αρμαγεδδώνας, πριν τον κορωνοϊό», με υφεσιακούς ρυθμούς από τον Οκτώβριο του ‘19.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν ήταν εύκολος, σε εσωκομματικό επίπεδο, ο χειρισμός των θεμάτων που προέκυψαν και που συνδέονται με τη συζήτηση για «το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», από τη στιγμή που αφορούσαν κορυφαία στελέχη όπως οι κ.κ. Παπαδημούλης και Παππάς.

Σε αυτή την ερώτηση εκτός από «κούφια συνθήματα» δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο: «Η ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι σε ένα παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα. Δεν έχω μάθει να λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος. Τα στελέχη μας, είναι δημόσια πρόσωπα. Κρίνονται διαρκώς».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας λέει πως το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι «το κενό στρατηγικής απέναντι σε μία Τουρκία που υποστηρίζεται ολοένα και περισσότερο από τις ΗΠΑ και σε μία ΕΕ που βυθίζεται στην εσωστρέφεια και αποδυναμώνεται στη Μεσόγειο».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Με τις ίδιες αυτ-απάτες ο Τσίπρας

Kon

Οι σύμμαχοι του «Ψεκανιστάν»

Kon

Τηλεδιάσκεψη Αλέξη Τσίπρα με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής

Μιχάλης Μάρδας

Έξι στους δέκα πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πήγαινε χειρότερα στην πανδημία

Kon

Ο Τσίπρας σημαδεύει με λάσπη τον πρωθυπουργό

Μιχάλης Μάρδας

Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Μιχάλης Μάρδας

Όταν ο Μαδούρο συνάντησε τον Όρμπαν

Kon

Τσίπρας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς για τους ΑμεΑ στην υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εργασία

Evanthia Karra

Πέτσας: Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον Τσίπρα

Μιχάλης Μάρδας