Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Επιτροπή: Παπαγγελόπουλος σε πανικό «έδωσε» τον Παππά για τη συνάντηση με Μιωνή

Προανακριτική Επιτροπή: Παπαγγελόπουλος σε πανικό «έδωσε» τον Παππά για τη συνάντηση με Μιωνή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

«Εδωσε» τον Νίκο Παππά για τη συνάντηση με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στο Μαξίμου ενώ κατηγόρησε την εισαγγελέα Ελένη Ράικου ότι του ζητούσε ρουσφέτια… για να παραδεχθεί στο τέλος ότι ο ίδιος έχει διορίσει και τα δύο του παιδιά σε Βουλή και ΕΛΠΕ. Ετσι κύλησε η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Στην προσπάθειά του να βγει από το «κάδρο» της εμπλοκής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Μπούγα εάν είχε αρμοδιότητα για τη συνάντηση στο Μαξίμου με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε: «Εγώ δεν ήξερα τίποτα όταν πήγα στο ραντεβού στο Μαξίμου, δεν γνώριζα καν για ποιο ζήτημα θα γινόταν συζήτηση… Εγώ μπήκα και τους βρήκα εκεί… Δεν ήξερα τίποτε. Αν με αμφισβητείτε, φωνάξτε και ρωτήστε τον κ. Νίκο Παππά!».

Κατά Ράικου

Στόχος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήταν να αποδυναμώσει τις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την κατηγόρησε «ως το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά», υποστηρίζοντας ότι ήταν πάντοτε ευνοούμενη του πρώην πρωθυπουργού, για αυτό και καταθέτει σε βάρος του, γιατί «χρωστάει στον Σαμαρά».

Ο ελεγχόμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η κυρία Ράικου του «είχε γίνει βδέλλα» και του ζητούσε διάφορα ρουσφέτια. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε πως η Ελένη Ράικου έγινε εισαγγελέας Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική αλλά κράτησε μια επιφύλαξη εάν αυτά έγιναν τελικά με βοήθεια του κ. Σαμαρά.

Απάντηση

Μόλις η Ελένη Ράικου πληροφορήθηκε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος εμπλέκει τα παιδιά της δήλωσε «ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Μετά όμως τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής τους αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα παιδιά μου αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, με υποτροφία και από δική τους εργασία» και προσθέτει «είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως: 1ον) Πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; και 2ον) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθό και προνόμια; Οσο για τα λοιπά επιφυλάσσομαι…».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις της κυρίας Ράικου κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι αυτοί είναι «που με προκαλούν και θα αναγκαστώ να βγάλω τα άπλυτά τους στη φόρα… Εγώ δεν μίλησα για τα παιδιά της κυρίας Ράικου». Ενώ για τους διορισμούς των δικών του παιδιών υποστήριξε ότι «δεν είναι το ίδιο, τα δικά μου παιδιά όποια θέση κι αν πήραν, την πήραν αφού είχα φύγει από εισαγγελέας. Εγώ ήμουν συνταξιούχος..».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κόρη του κ. Παπαγγελόπουλου διορίστηκε στη Βουλή όταν ήταν συνταξιούχος εισαγγελέας κι ο δικηγόρος γιος του διορίσθηκε ως νομικός στα ΕΛΠΕ προ δύο, τριών ετών, όταν ο ίδιος ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Το πακέτο

Χθες όμως σημειώθηκε ένα ακόμα από τα περίεργα… αυτής της υπόθεσης. Την ώρα που ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθετε στην Προανακριτική έφτασε ένα κουτί από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με το πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου όπου διαπιστώνεται ότι ο σύζυγος ιατρός της έχει προκαλέσει εκτιμώμενη ζημία για το Δημόσιο περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Αμεση ήταν η απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου, Λ. Καρνέση. «Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευσή μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργειά της είναι ανυπόστατη. επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου».

Από την έντυπη έκδοση 

Προτεινόμενα για εσάς

Νέα «βόμβα» Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε εκβιαστικά χρήματα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παππά!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Tην παραπομπή του Νίκου Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel αποφάσισε η Βουλή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πανηγυρίζουν… για την παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική για Παππά: Τα email που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της CCC στο στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι κινήσεις-ματ του Σταύρου Κελέτση στην Προανακριτική Επιτροπή

Προανακριτική – Βερύκιος: «Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία» έλεγε ο Κοντομηνάς μετά το ραντεβού με Καλογρίτσα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας «καίει« τον Παππά: «Πατρονάρισε το διαγωνισμό, γνώριζε τις προσφορές»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Νέες «βόμβες» Καλογρίτσα για Παππά, Αρτεμίου και ΜΜΕ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom