Ο υπουργός χαρακτηρίζει αυτά τα κόμματα «σύμμαχους» των καναλαρχών και κατακρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση για τον ρόλο της ως «γραφείο Τύπου τους. Αντί να απολογούνται για τη λεηλασία της χώρας», όπως σημειώνει αναφερόμενος στο ζήτημα της DIGEA η οποία «έδωσε 18 εκατ. ευρώ για όλο το τηλεοπτικό φάσμα, όταν το 1/3 από αυτές τις συχνότητες, για την κινητή τηλεφωνία, απέφερε περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ».
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Ο κ. Σπίρτζης κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα τι άλλο θα έκανε η κυβέρνηση, εάν γύριζε πίσω ο χρόνος, απαντά «τίποτα διαφορετικό» και προσθέτει ότι από την αρχή έγινε μεγάλο επικοινωνιακό θέμα η διαδικασία, ενώ δόθηκε μεγάλη μάχη από τον Νίκο Παππά και όλους τους εμπλεκόμενους. Σημειώνει ότι «η μάχη δεν ήταν τεχνοκρατική ή νομική» και σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ αναφέρει: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και ενισχύουν το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας και θεσμικής απαξίας». Αποτέλεσμα, σημειώνει, είναι να πληρώνουν οι αδύναμοι και όχι οι έχοντες, να κλείνει η αδειοδοτημένη ΕΡΤ με τη σφραγίδα του ΣτΕ και να συνεχίζουν οι μη αδειοδοτημένοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, να επιστρέφονται 255 εκατομμύρια ισχυρών οικονομικών παραγόντων που προορίζονταν για κοινωνικές δράσεις, ενώ δεν νοιάζεται κανείς για τα μόλις 18 εκατ. του διαγωνισμού της DIGEA με όλες τις γνωστές παρανομίες.
Ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύριος στόχος της που είναι η αποσύνδεση της εξάρτησης του πολιτικού κόσμου από τα ΜΜΕ. Υπογραμμίζει ότι η συνολική δράση στηρίχθηκε στους άξονες της αντιμετώπισης του σχεδίου ακραίων κύκλων της Ευρώπης να αποπληθωρίσουν τη χώρα, της ενίσχυσης της διαφάνειας στον θεσμικό τομέα και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα.