«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας», ανέφερε στον Real FM ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επικαλούμενος παράλληλα το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κόντρα στις συνταγματικές επιταγές.
«Αποδείξαμε πως το δημόσιο μπορεί να κάνει διαγωνισμό και πως υπήρχαν άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν τον οβολό τους και αποδείχθηκε πως η διαδικασία δεν έγινε για 27 χρόνια, ενώ μπορούσε να είχε γίνει», είπε ο κ. Παππάς, επιμένοντας πως ο διαγωνισμός είχε όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση του επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πήρε τη θέση του κ. Καλογρίτσα που εξέπεσε. «Για πρώτη φορά υπερασπιστήκαμε έτσι το δημόσιο συμφέρον και βγαίνουν και μας καταγγέλλουν», προσέθεσε.
Ανδρουλάκης: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα των συμβολαίων υγείας
Αναφορικά με την τροπολογία για το κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων σταθμών, ο κ. Παππάς δεν έδειξε καμία πρόθεση υπαναχώρησης και τοποθέτησε την επανακατάθεσή της σε λίγες μέρες, αφού όμως, όπως είπε, εξαντληθούν τα περιθώρια συναίνεσης και αλλαγών. «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και βελτιώσεις και αλλαγές. Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει είναι να εκπέμπουν οι μη αδειοδοτημένοι», υπογράμμισε, λέγοντας πως παρά τις προσπάθειες συναίνεσης, «δεν μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτή την τιτάνια προσπάθεια που έχουμε κάνει».
Μιλώντας δε για την ενδεχόμενη επιστροφή χρημάτων στους υπερθεματιστές, σε περίπτωση ακύρωσης του νόμου στο ΣτΕ, ο κ. Παππάς έθεσε ένα επιχείρημα σε ηθική βάση, λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση το ΣτΕ «θα επιστρέψει χρήματα σε ανθρώπους που έχουν και θα τα πάρει από προγράμματα για ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα», κάνοντας έτσι λόγο για ηθική αδικία και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας. Μάλιστα, σε άλλο σημείο και επιμένοντας στην ηθική παράμετρο, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η άποψή του δεν είναι ηθικός εκβιασμός προς τη δικαιοσύνη, τόνισε όμως με νόημα πως «θα πρέπει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη να στέλνουν το μήνυμα πως λειτουργούν για την προστασία των αδυνάτων».
Όσον αφορά τις εγκλήσεις περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως «η δικαιοσύνη έχει αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και αυτό αφορά και ανθρώπους που είναι οικονομικά ισχυροί», ενώ αναφέρθηκε και στα συμπεράσματα που βγαίνουν από την Εξεταστικά για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.