Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας

Θεοδωρικάκος: Κράτος ισχυρό, σύμμαχος για τους πολίτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Σύσκεψη με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην του νομού Θεσσαλονίκης, είχε το απόγευμα στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υφυπουργός ΥΜΑ-Θ, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ συμμετείχε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο κ.Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος προς τους δημάρχους είπε πως «η Μακεδονία και η Αυτοδιοίκηση είναι δύο ισχυρές προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτό και βρίσκομαι τόσο συχνά στη Θεσσαλονίκη».

Συμπλήρωσε, δε, πως η αυτοδιοίκηση είναι «πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου» και πως η Μακεδονία είναι «περιοχή με ιστορικό και οικονομικό απόθεμα». Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους δημάρχους να του αναφέρουν τα προβλήματα των περιοχών τους ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για βοήθεια των δήμων.

Ο υπουργός είπε πως η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα, αναφέροντας πως «δεν μπορεί να μην το έχει λύσει η Ελλάδα το 2019» και πρόσθεσε πως η Μακεδονία θα πρέπει να αναδείξει το ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεμα.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου, είμαστε συνεργάτες. Δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση. Ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες, παντού χωρίς εξαιρέσεις», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος προς τους δημάρχους Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα με τους δημάρχους Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, όπως είπε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου.

Προτεινόμενα για εσάς

Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ για τις καταστροφές στη Λέρο

Μιχάλης Μάρδας

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Οι 10 αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων – Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος: Να προσαρμοσθούν οι Δήμοι στις ρυθμίσεις για επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων

Ανδρέας Ντίνης

Θεοδωρικάκος: Ποιοι γονείς δικαιούνται μειωμένο ωράριο και με ποιους όρους

Ανδρέας Ντίνης

Θεοδωρικάκος: Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Ανδρέας Ντίνης

Θεοδωρικάκος: Πώς θα λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ανδρέας Ντίνης

Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Έτσι θα λειτουργήσουν – Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα

Ανδρέας Ντίνης

Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας

Ανδρέας Ντίνης

Η κυβέρνηση στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο θέμα των απωλειών, λόγω μειωμένων δημοτικών τελών

Ανδρέας Ντίνης