Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσευχή Τσίπρα για Βελόπουλο να κόψει την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη

Σε δημοσιά θεά τα εσωκομματικά μαχαιριά στον ΣΥΡΙΖΑ - Θεατής ο Τσίπρας

Γιάννης Καμπουράκης

Την ισχνή αυτοδυναμία της Ν.Δ., των 151- 153 βουλευτών, έχουν ως στόχο-ταβάνι στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτός είναι ο λόγος που έχει ληφθεί κεντρική απόφαση να… πριμοδοτούν με όποιον τρόπο μπορούν την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς δεν μπορούν να πάρουν το ρίσκο να χάσουν ψήφους από τη ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Δεν μιλάτε για τον κ. Βελόπουλο στον κ. Μητσοτάκη», είπε ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο OPEN στην Ελλη Στάη, υποστηρίζοντας ότι τα κανάλια δεν «παίζουν» Βελόπουλο επειδή δεν θέλουν να «κόψει» ψήφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά «σπρώχνουν» τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη ΜέΡΑ25 επειδή γνωρίζουν ότι αν καταφέρει να μπει στη Βουλή, θα έχει κόψει ψήφους κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωινός καφές της Κουμουνδούρου έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές και ο κ. Τσίπρας δεν θα κινδυνεύσει την επόμενη ημέρα των εκλογών με εσωκομματική αμφισβήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις περισσότερα πράγματα λέει για την Νέα Δημοκρατία παρά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και όταν θίγει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν κομβικό για την επόμενη ημέρα και τις πολιτικές εξελίξεις, να μπει η Ελληνική Λύση στη Βουλή για να ανεβάσει τον πήχυ της αυτοδυναμίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταγγέλλουν με όποιον τρόπο και μέσο διαθέτουν ως δήθεν εκβιασμό την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εξηγήσει στους Ελληνες πολίτες και ψηφοφόρους ποια θα είναι η επόμενη ημέρα αν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν προκύψει αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση.

Την αποκάλυψη του κ. Τσίπρα στη συνέντευξη στο OPEN TV ότι συζητούσε με τον κ. Θεοδωράκη για κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού τις ημέρες που ο κ. Τσίπρας σκεπτόταν το διαζύγιο με τους ΑΝ.ΕΛ. διέψευσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

«Στα χρόνια που ήμουν στη Βουλή δεν υπήρξε ούτε ένα ιδιωτικό και μυστικό ραντεβού με τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε σε δήλωσή του, κάνοντας μάλιστα λόγο για ορισμένους που «προσπαθούν να ξαναγράψουν την πρόσφατη πολιτική Ιστορία».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δίαυλος επικοινωνίας υπήρξε και το ’15 και το ’16 και το ’17 και το ’18 και το ’19, όπως υπήρξε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με προέδρους των άλλων κομμάτων, όποτε χρειάστηκε», διευκρινίζοντας ότι «αυτό που δεν υπήρξε ποτέ είναι “μυστικές επαφές” και “μυστικές συμφωνίες”».

Παρ’ όλα αυτά, η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι συζητούσε με τον κ. Θεοδωράκη για να συνεργαστούν στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει και μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποκαλύπτει ότι άλλη μία υπόθεση, άλλη μία πρωτοβουλία είχε αποφασιστεί στον στενό κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού, χωρίς να συζητηθεί στα όργανα, χωρίς να έχει καμία γνώση το κόμμα. Ως εκ τούτου, μπαίνει και αυτό στον μακρύ κατάλογο των θεμάτων που θα συζητηθούν την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία απόδοσης ευθυνών και υπευθύνων για την πορεία προς τις εκλογικές ήττες.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνδιαμορφωτής της ευρωπαϊκής ατζέντας, εγγυητής της ελληνικής σταθερότητας ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης: Να πούμε όχι σε όλους τους νέους διχασμούς – Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon