«Εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και πρόσθεσε: «δεν είχα καμία σχέση με την μετεγγραφή του κ. Μωραΐτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει. Πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα, φανταστείτε τώρα εγώ να προχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ μιλάω με έντονο τρόπο για αυτό το κόμμα όμως, αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν μιλάω ούτε για απατεώνες ούτε για λωποδύτες».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν απαντούσε αρνητικά σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητούσε την γνώμη του, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε με νόημα «Τέλος πάντων, τώρα νομίζω ότι τοποθετήθηκα επί αυτού του θέματος».

Όταν Μωραΐτης-Μπάρκας τσακώνονταν στην ΕΡΤ: Σας πονάνε αυτά που λέω

Ο Θάνος Μωραΐτης είναι ένα από τα πρόσωπα του ανασχηματισμού που συγκεντρώνουν τα φώτα ακριβώς επειδή μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και δεξί χέρι της νυν προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, μπήκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη θέση του κ. Μαυραγάνη.

Ο Θάνος Μωραΐτης τον περασμένο Δεκέμβριο με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωνε ότι δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αναφέροντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι η παράταξή του είναι σε οριακό σημείο, τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει υπέρμαχος ενός προοδευτικού πόλου και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «παρά τις καλές προθέσεις, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα».

Έναν χρόνο πριν, όμως, ο Θάνος Μωραΐτης πυροβολούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αφήγημα τότε της εξόδου από τα Μνημόνια που θα είχαμε τον Αύγουστο του 2018. Τότε κατά… διαβολική συγκυρία σε πάνελ της ΕΡΤ1 μαζί με τον συνάδελφό του σήμερα (έτερο υφυπουργό), Κωνσταντίνο Μπάρκα διαφωνούσαν για την πορεία της χώρας.

«Όλο το αφήγημα Τσίπρα για τέλος μνημονίων είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο της πολιτικής μας ιστορίας. Έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά μνημόνια. Έχουν δεσμεύσει την περιουσία των Ελλήνων για 100 χρόνια και προσπαθούν με ωραία λόγια να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και αμείλικτη…», υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης.

«Το Καστελλόριζο δεν το θυμάστε» ανταπαντούσε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας στον Θάνο Μωραΐτη ο οποίος τόνιζε πως το ΔΝΤ δεν το έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα. «Σα πονάνε αυτά που λέω αλλά θα με ακούσετε» τόνιζε.