Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρένο από Ν.Δ. «στην επιστροφή στο κακό παρελθόν»

Σκληρές απαντήσεις από την ΝΔ στην κυβέρνηση για την συνταγματική αναθεώρηση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με εντεινόμενη ανησυχία αντιμετωπίζουν στη Ν.Δ. την τακτική του κυβερνώντος κόμματος που με επίκεντρο την ατελείωτη παροχολογία «υπονομεύει το κύρος της χώρας», όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

«Δημιουργούν πρόβλημα στην οικονομία. Εξαγγέλλουν ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στις παλιές κακές συνήθειες και δυσχεραίνουν την προσπάθεια της χώρας να δανειστεί», επισημαίνουν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει ότι τον Αλέξη Τσίπρα «δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση». Και αυτό σε απόλυτη συνεννόηση με τον κυβερνητικό εταίρο, καθώς στην Πειραιώς σχολιάζουν, μετά την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ότι «το μόνο που επιβεβαιώθηκε και διά στόματος του κ. Τσίπρα είναι ότι με τον κ. Καμμένο έχουν αποφασίσει να χάσουν μαζί τις εκλογές συνεχίζοντας, όμως, μέχρι τέλους να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες».

Η Ν.Δ. «θα αντισταθεί στην επιστροφή στο κακό παρελθόν και στην υπονόμευση του μέλλοντος των νέων ανθρώπων», προειδοποιεί η Πειραιώς και σημειώνει ότι το αφήγημα που επιχειρεί να προβάλει το κυβερνών κόμμα στηρίζεται σε «συνταγές προηγούμενων δεκαετιών». Και σε κάθε περίπτωση -όπως λένε μετά τις προσλήψεις που προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας- δεν λαμβάνει υπόψη ότι μία από τις αιτίες της κρίσης που βίωσε η ελληνική κοινωνία είναι «οι πελατειακές σχέσεις στο Δημόσιο». Αυτές αναπαράγει η κυβέρνηση, προσθέτουν στη Ν.Δ. και ταυτόχρονα αποδομούν πλήρως το… success story που επιχειρεί να προβάλει ο πρωθυπουργός στην οικονομία, υπενθυμίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι το υπερπλεόνασμα οφείλεται όχι σε ανάπτυξη αλλά στην υπερφορολόγηση.

«Στην πραγματικότητα πυροβολούμε τα πόδια μας», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» της Κυριακής γαλάζιες πηγές, με αφορμή και τις προβλέψεις της φθινοπωρινής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενισχύει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση «είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη».

«Θράσος»

Αυτή η πραγματικότητα, την οποία προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση πίσω και από τη «σκανδαλολογία», είναι που ενισχύει το γαλάζιο προβληματισμό για την επόμενη ημέρα και για τις «νάρκες», όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα κληθεί η Ν.Δ. να εξουδετερώσει ως κυβέρνηση. Αυτή κάνει την αξιωματική αντιπολίτευση να εκλαμβάνει και ως «θράσος» μιας κυβέρνησης «που χρέωσε την οικονομία με 100 δισ.», το γεγονός πως υπερηφανεύεται ότι «επιστρέφει κάποια αναδρομικά σε κάποιους πολίτες, ενώ ρήμαξε στους φόρους εδώ και τέσσερα χρόνια όλους τους Ελληνες».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του  Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ της Κίνας: «Οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πολύ ομαλά»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και ο τουρισμός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οικονόμου: Τι θα ισχύει με τη χρήση μάσκας στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενέργεια και άμυνα στην ατζέντα Μητσοτάκη στο Ριάντ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης: Στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Για ψαράκι στο Μοσχάτο Μητσοτάκης-Μαρέβα [εικόνα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom