Ενώ αφήνει ανοικτή την συνεργασία με το ΚΙΝ.ΑΛ απορρίπτει την πρότασή του για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να συμπράξω σε μία κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ…Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα θελήσει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα», λέει κατηγορηματικά.
Ζητά άμεσα εκλογές και υποστηρίζει ότι αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση -λόγω της αντίθεσής του στην συμφωνία των Πρεσπών-, δεν θα υφίσταται πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση για τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά, οφείλει αμέσως είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Για τη συνταγματική αναθεώρηση λέει ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μία νέα Ελλάδα». Απαντά στην κατηγορία περί δήθεν απροθυμίας του για την αναθεώρηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών: «‘Οσο για το άρθρο 86 ας σταματήσει η υποκρισία». Αναφέρει ότι την Τρίτη θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος απέναντι στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «θα περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16 καθώς ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει πλέον και η Βόρεια Κορέα».
Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ;
Επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, είτε σε αυτή είτε στην επόμενη Βουλή και προσθέτει ότι από τις 18 Δεκεμβρίου, οπότε συμπληρώνεται εξάμηνο, η πρόταση μομφής θα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών του όπλων.
Για την πρόσφατη κυβερνητική κρίση που οδήγησε στην αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών λέει: «…Μέσα στο υπουργικό Συμβούλιο ακούστηκαν πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες για μυστικά κονδύλια και μίζες με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί σιωπηλός ενώ μένει ανοικτό το θέμα της επιστολής Κοτζιά. Δεν με απασχολεί αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι αλληλοεκβιαζόμενοι ή σε συμπαιγνία, διότι σε κάθε περίπτωση μαζί βλάπτουν τη χώρα και πρέπει να φύγουν». Λέει ακόμη ότι «συγχωροχάρτι δίνει μόνο η Εκκλησία» και ότι «θα διερευνηθούν υποθέσεις που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και έχουν βλάψει την χώρα».
Αναφέρεται στη δική του οικονομική πρόταση λέγοντας: «Η δική μας συνταγή προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, λογικά πλεονάσματα και περισσότερες επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις και νέες δουλειές…θα δημιουργήσει θετικό κλίμα που θα φέρει ανάπτυξη της τάξης του 4% και δεκάδες δισ. νέων κεφαλαίων». Δηλώνει ότι «δεν θα υποσχεθώ τίποτε που δεν μπορώ να πράξω» και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της», αν και όπως λέει: «Γνωρίζω ότι δεν θα βρούμε μόνο καμένη αλλά και ναρκοθετημένη γη».
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών, αρχής γενομένης από τα νέα πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στην Βουλή.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]