Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «άδειασμα» στο ΑΠΕ και οι φανέλες των ομάδων – Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τα «καρφιά» στο ΑΠΕ και οι φανέλες των ομάδων - Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα περίπτερα της ΔΕΘ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την βόλτα του από το κτήριο της διοίκησης και πέρασε από τον χώρο όπου βρίσκεται το ραδιόφωνο του ΑΠΕ/ΜΠΕ. Τότε σχολίασε το ρεπορτάζ του Πρακτορείου για τις συντάξεις λέγοντας: «Πολύ ωραία τα βλέπω τα πράγματα με Τσίπρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο των Ενόπλων δυνάμεων και συνέχισε στο σταντ της ΠΑΕ Άρης.

Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης καθώς και ο Γιάννης Σαμολαδάς. Οι δύο άντρες του χάρισαν μια φανέλα της ομάδας με το όνομα «Κυριάκος» και τον αριθμό 1.

«Με κάνατε και τερματοφύλακα» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης για να του απαντήσει ο κ. Σαμολαδάς: «Όχι πρόεδρε, αυτό σημαίνει ότι είσαι ο πρώτος, το νούμερο 1. Η αυτοδυναμία από εδώ περνάει».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο καλό ξεκίνημα του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές ομάδες».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο του Ηρακλή όπου του δώρισαν μια φανέλα με τον αριθμό 110, όσα δηλαδή είναι τα χρόνια της ομάδας.

Στο περίπτερο 17, στo Hall of Games, ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιξε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά, χαιρέτισε μικρούς Gamers κι έβγαλε πολλές selfies.

Στο περίπτερο όπου βρίσκεται το Επιμελητήριο των Σερρών, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος χάρισε του χάρισε ένα μπουκάλι πεπαλαιωμένο τσίπουρο, με τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει «είναι το αγαπημένο μου».

Η βόλτα του προέδρου της ΝΔ συνεχίστηκε στα σταντ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η ομιλία στη ΔΕΘ 

Την υποκρισία της κυβέρνησης και τα µικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων θα αναδείξει από το βήµα της ∆ΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.∆. βρίσκεται από χθες το απόγευµα στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα αναπτύξει τις προγραµµατικές θέσεις του κόµµατός του για την οικονοµία, τους θεσµούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας, και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να εκτοξεύσει πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών µεθόδων µε αιχµή το µέτρο της περικοπής των συντάξεων. Η αντίδραση της Πειραιώς ήταν έντονη χθες, όταν δηµοσίευµα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, επικαλούµενο ευρωπαϊκές πηγές, ανέφερε ότι οι θεσµοί έχουν ενηµερώσει κόµµατα της αντιπολίτευσης πως θεωρούν βιώσιµο το ασφαλιστικό και έκαναν λόγο για ενδεχόµενο ακύρωσης του µέτρου µείωσης των συντάξεων.

«Η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ψήφισε το µέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1ης.1.2019. Το µέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνηµόνιο, ψηφίστηκε µε αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ.» ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.∆. υπενθυµίζοντας ότι η γαλάζια παράταξη κατέθεσε και τροπολογία προ διµήνου για να µην εφαρµοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα – Καµµένου δυστυχώς απέρριψε»: «Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.∆. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε µε τους εκπροσώπους των θεσµών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Εκτοτε, καµία άλλη συνάντηση ή ενηµέρωση δεν υπήρξε στην αξιωµατική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους θεσµούς. Με αυτά τα δεδοµένα, καλούµε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιµοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχηµα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει µετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σηµερινή του οµιλία στο Βελλίδειο, θα επισηµάνει ότι βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τοµέα της οικονοµίας, είναι η µείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι µεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονοµία που άµεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Οπως αναφέρουν γαλάζιες πηγές, οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άµεσα εφαρµόσιµες, κοστολογηµένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων.

Ανοχή τέλος

«∆εν µπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να παίζει µε τον καηµό, τον πόνο και τις συνθήκες ζωής των συνταξιούχων, της τρίτης ηλικίας που ο κ. Τσίπρας µας ανακοίνωσε την προηγούµενη Κυριακή ότι η επίλυση του προβλήµατος του ασφαλιστικού είναι ότι σχετικά σύντοµα οι ηλικιωµένοι άνθρωποι θα φύγουν από το µάταιο τούτο κόσµο» δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της Ν.∆. Τάκης Θεοδωρικάκος (Real fm): «Είµαστε πολύ συγκεκριµένοι, η Ν.∆. ήταν και είναι ενάντια στο κόψιµο των συντάξεων. Το κόψιµο των συντάξεων το έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καµµένος και ολόκληρο το Υπουργικό Συµβούλιο και η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο του τετάρτου άτυπου Μνηµονίου, που πήγε τη χώρα ο κ. Τσίπρας µετά τα σλάλοµ και την αποτυχηµένη πολιτική που έκανε από την πρώτη ηµέρα που ήρθε στην κυβέρνηση. Υστερα από τόσο καιρό αναρωτιούνται οι Ελληνες πολίτες αν µπορούν επιτέλους να µας πουν τι κάνουν µε αυτό το θέµα; Το τεράστιο θέµα αξιοπιστίας της κυβέρνησης δεν πρόκειται να λυθεί, δεν πρόκειται να αντιµετωπιστεί».

Στη Ν.∆. εκτιµούν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική τροχιά και κορυφαία στελέχη σηµειώνουν ότι σχεδόν έτοιµα είναι και τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα µετά τη ∆ΕΘ και οι δηµόσιες παρεµβάσεις θα πυκνώσουν.

Την ίδια στιγµή ο κοµµατικός µηχανισµός δουλεύει στο… φουλ για την ενίσχυση της επικοινωνίας µεταξύ της Πειραιώς και των πολιτών. Ιδιαίτερη έµφαση θα δώσει η Ν.∆. στους νέους, τους οποίους θεωρεί και τα µεγαλύτερα θύµατα της οικονοµικής κρίσης µε την ανεργία να χτυπά κόκκινο και τους νέους να αναζητούν επαγγελµατική στέγη στο εξωτερικό.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

 

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία των χωρών μας έναντι απειλών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας η πενταετής συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Λάμπρος Κατσαρός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ωρες χαλάρωσης στα Χανιά για τον Μητσοτάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης στο ΙΟΒΕ: Η επόμενη 10ετία ίσως είναι θρίαμβος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Τσίπρας έμεινε μόνος με τις προφάσεις του

Kon