«Είναι κωμικό να συζητάμε για πραγματική έξοδο από τα μνημόνια, όταν η οικονομική διαχείριση της χώρας στηρίζεται στη λογική αφαίμαξης της κοινωνίας, δεσμεύοντας τη χώρα στη λογική του υπερπλεονάσματος», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:
«Θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο για τη χώρα και πολύ σοβαρό για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εάν ο κ. Τσίπρας εμφανιζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και μιλούσε στο όνομα όλου του ελληνικού λαού, εάν έθετε τις εθνικές προτεραιότητες και παρουσίαζε την ελληνική πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης, αναπτύσσοντας και τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες, αλλά χωρίς να μεταφέρει τη μικροπρέπεια και τη μιζέρια και το μικροκομματισμό της εσωτερικής πολιτικής σκηνής στο forum του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δυστυχώς, όλα επισκιάστηκαν από την εμμονή του κ. Τσίπρα να εμφανίζεται ως επικεφαλής μίας παράταξης, συγκρουσιακός, πολωτικός, διχαστικός.
Δεν είναι σαφές τι θα πετύχει με τις συντάξεις ο πρωθυπουργός. Όταν έχεις υποστεί μείωση του ΑΕΠ, για να μπορέσεις να αποφύγεις τη χρεοκοπία και να κάνεις την Ελλάδα ανταγωνιστική χώρα, δεν μπορείς να ακολουθείς “καχεκτικούς” ρυθμούς ανάπτυξης
Όταν από τα πρώτα χρονιά της εξόδου διεκδικείς μόνο το 2% της ανάπτυξης, εγκλωβίζεις τη χωρά σε μια προοπτική στάσιμης χρεοκοπίας και δεν “απογειώνεσαι” ποτέ.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια από το δεύτερο. Εδώ, όχι απλώς μπήκαμε στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο έχει γίνε τέταρτο και διαρκές».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]