Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας αφού υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις, επέστρεψε στο «διαίρει και βασίλευε»

Ο Τσίπρας αφού υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις, επέστρεψε στο «διαίρει και βασίλευε»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Στην πλήρη υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών,, καταγγέλλοντας παράλληλα όσους διαφωνούν ότι «την παραποιούν σκοπίμως στο πλαίσιο μίας άθλιας πολιτικής προπαγάνδας και μικροκομματικής σκοπιμότητας», προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος, ευχαρίστησε τους βιομήχανους της Βόρειας Ελλάδας και προσωπικά τον πρόεδρό τους κ. Σαββάκη για τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών και επέμεινε ότι το περιεχόμενό της υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό συμφέρον, αποκρούοντας τα επιχειρήματα τόσο για το θέμα της εθνότητας και της γλώσσας όσο και για το θέμα της εμπορικής χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, για το οποίο υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών μεριμνά για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας στα εμπορικά προϊόντα, όταν μέχρι σήμερα ήταν απροστάτευτο.

Ενώπιον των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας υπουργείου Βιομηχανίας, αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου, ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις 700 εκατ. ευρώ για το 2019 και μόνιμη αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να καλλιεργεί προσδοκίες για παροχές και φοροελαφρύνσεις, οδεύοντας προς τις επόμενες εκλογές.

Προκάλεσαν αίσθηση οι έπαινοι του κ. Τσίπρα για τον ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος, τους οποίους παρουσίασε ως «ανθρώπους που έχουν καθημερινή τριβή με την αγορά και ιδία γνώση για το τι πρέπει να αλλάξει και έχουν αποδείξει ότι πίσω από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν κρύβονται άλλα κίνητρα», τους οποίους διαχώρισε από την ηγεσία του ΣΕΒ, στην οποία άσκησε επίθεση αφήνοντας δηλητηριώδη υπονοούμενα λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιες ακριβώς παραγωγικές δυνάμεις εκπροσωπεί», ότι «είναι βέβαιο ότι τα κίνητρά της είναι αμιγώς πολιτικά και δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας» και υποστήριξε ότι αυτό αποδείχθηκε από την πρόσφατη έκθεσή του, στην οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του ‘19 και του ‘20 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι».

Κατηγόρησε μάλιστα την ηγεσία του ΣΕΒ ότι «έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για τη περικοπή συντάξεων, σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση», θέση που προκάλεσε έκπληξη καθώς είναι γνωστό ότι η Ν.Δ. χθες κιόλας κατέθεσε –όπως και το Κίνημα Αλλαγής– πρόταση στη Βουλή για ματαίωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. με την κυβέρνηση να την απορρίπτει. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία δεν είπε τίποτε συγκεκριμένο για το θέμα των συντάξεων, αφήνοντας τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του να συνεχίζουν το εμπόριο ελπίδας κατά των συνταξιούχων..

«Θα συμβούλευα λοιπόν, την ηγεσία του ΣΕΒ να πάψει να εκτίθεται και να πάρει παράδειγμα από τη δική σας στάση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας την επίθεσή του κατά της ηγεσίας του ΣΕΒ, απευθυνόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon