Όπως επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης «ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό προσθέτοντας 5 νέα ψέματα στην ήδη μακρά λίστα» για να συμπληρώσει πως «η εξαγγελία για καθαρή έξοδο από το 3ο Μνημόνιο, δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ως ενδεχόμενο. Τον Αύγουστο, η χώρα μας, μπαίνει σε ένα 4ο αχρείαστο “υβριδικό” Μνημόνιο εισάγοντας λιτότητα διαρκείας» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» καθώς, όπως είπε, σήμερα, δεν υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία, αφού η Κυβέρνηση κατάργησε το άρθρο 2 του ν. 4224/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά που προστάτευε πλήρως την πρώτη κατοικία.
« “Το κοινωνικό μέρισμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας και της πάταξης της φοροδιαφυγής” είναι μέρισμα-μύθος, αφού πρόκειται για κοινωνικές δαπάνες που, ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να αποδώσει. Η υπόσχεση ότι “η κυβέρνηση θα μειώσει του φόρους” είναι τουλάχιστον προκλητικό. Είναι φαιδρό να μιλά για μειώσεις φόρων ο “πρωθυπουργός των φόρων”, που όχι μόνο αύξησε τους υπάρχοντες, αλλά φόρτωσε τον λαό και με νέους. Η δήλωση “Η ένταξη στο QE δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές” είναι ψέμα, αφού η Κυβέρνηση απέτυχε να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, στερώντας από την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται για την ανάκαμψη της» είπε ο κ. Αυγενάκης.
Αναφερόμενος «στο σκάνδαλο Καμμένου» δήλωσε ότι «έχουμε πλέον δύο σκάνδαλα: Το πρώτο είναι αυτό καθ’ αυτό με την παράνομη μεσολάβηση μεσάζοντα, που τελικά χάλασε την πώληση, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο 66.000.000 ευρώ. Το δεύτερο σκάνδαλο -στο οποίο πρωταγωνιστεί πλέον και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- είναι η συστηματική απόπειρα συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση αρνούμενη ακόμη και την κλήτευση στη Βουλή όσων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο για να χυθεί φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση, πτυχές της οποία αποκαλύπτονται καθημερινά. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας παραμένει πάλι σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι ο κ. Καμμένος είχε το θράσος να καταθέσει στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο της πώλησης πολεμικού υλικού στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος».
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Αναφορικά με την επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε «υπήρξε πρωτοφανής έλλειμμα προετοιμασίας αυτής της επίσκεψης. Δεν υπήρξε έστω η στοιχειώδης διπλωματική προετοιμασία για αυτή την επίσκεψη. Για πρώτη φορά κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαναγκάστηκε να αποσαφηνίσει τις θέσεις της χώρας την παραμονή της επίσκεψης ενός ξένου ηγέτη πληροφορούμενος από μια συνέντευξή του την ατζέντα που εκείνος σκόπευε να θέσει».
Ο κ. Αυγενάκης στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ που προγραμματίζεται στις 16-17 Δεκέμβρη. Όπως είπε «η ΝΔ μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία για το 11ο Τακτικό Συνέδριο, που θα επικυρώσει τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου του κόμματός μας, του κυβερνητικού πλαισίου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα κληθούμε πολύ σύντομα να υλοποιήσουμε».
«Είναι στην ουσία η κορύφωση μιας διαδικασίας, που ξεκίνησε από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν ενάμισι χρόνο, συνέχισε με ένα μεγάλο οδοιπορικό σε όλη τη χώρα, με την οραματική -και συνάμα με προσωπικό στίγμα- ομιλία του Προέδρου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από επτά προσυνεδριακούς σταθμούς, δύο προσυνεδριακές ημερίδες και ολοκληρώνεται με το 11ο Συνέδριό μας.
Σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έδωσε το λόγο στην κοινωνία. ‘Ανοιξε τις πόρτες τις και συνδιαλέχθηκε με ειλικρίνεια και ευθύτητα με χιλιάδες συμπολίτες μας. Γι’ αυτό, το κυβερνητικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρός μας και θα εγκριθεί από τους 3.500 περίπου συνέδρους, είναι βγαλμένο από την κοινωνία για να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων και είμαστε πανέτοιμοι να το εφαρμόσουμε!».
Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Αυγενάκη στα Γρεβενά, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις – συσκέψεις με τους Προέδρους ΝΟΔΕ της ευρύτερης περιοχής και, εν συνεχεία, με τα μέλη της ΠΕ της περιοχής. Στις συσκέψεις αυτές συζητήθηκαν θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, καθώς και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.