Συγκεκριμένα, από τις επίσημες καταχωρίσεις στο μητρώο των επιχειρήσεων αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν μετέχει από το τέλος του 2016 στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Ολυμπιακή Βιομηχανία, που είχε αναλάβει την πώληση των πυρομαχικών στους Αραβες.
Σύμφωνα με την τελευταία εγγραφή που έχει δημοσιευθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), από τις 30 Νοεμβρίου 2016 έχει αλλάξει το Δ.Σ. της εταιρίας και ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι ούτε καν μέλος! Επομένως, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα με ποια ιδιότητα διαπραγματευόταν μία διακρατική συμφωνία και με ποια δικαιοδοσία υπέγραψε το συμφωνητικό πώλησης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όταν τυπικώς δεν είχε συγκεκριμένο ρόλο στην προμηθεύτρια εταιρία.
Βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων στο ΓΕΜΗ, η γενική συνέλευση της Ολυμπιακής Βιομηχανίας ανέθεσε καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην κυρία Χρυσή Δασυγένη ενώ όριζε νέο διοικητικό συμβούλιο με θητεία έως τις 30/6/2019, χωρίς την παρουσία του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.
Μάλιστα οι μέτοχοι ανέθεταν «προς τη Χρυσή Δασυγένη την εξουσία να ενεργεί μόνη της κάθε πράξη που ανάγεται στον καταστατικό σκοπό, πλην αυτών που απαιτούν συλλογική ενέργεια κατά νόμο, και των αναφερομένων στην επόμενη παράγραφο, δεσμεύοντας την εταιρία με μόνη την υπογραφή της τιθέμενη κάτω από την εταιρική επωνυμία. Εξαιρετικά για αποφάσεις που αφορούν σύναψη δανειακών συμβάσεων της εταιρίας, έκδοση εγγυητικών επιστολών υπέρ της εταιρίας, έκδοση επιταγών και αξιογράφων και γενικώς για αποφάσεις με τις οποίες η εταιρία αναλαμβάνει οικονομικές υποχρεώσεις έναντι τρίτων, την εταιρία δεσμεύουν με την υπογραφή τους οι Χρυσή Δασυγένη και Δημήτριος Παπαδόπουλος, εκτός εάν πρόκειται για αγορά πρώτων υλών και προϊόντων στο πλαίσιο της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρίας, οπότε την εταιρία δεσμεύει μόνη η διευθύνουσα σύμβουλος».
Εάν δεν υπάρχει μεταχρονολογημένη εκχώρηση θέσης μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, ο συγκεκριμένος «εκπρόσωπος» των Αράβων δεν μπορούσε να δεσμεύει την εταιρία Ολυμπιακή Βιομηχανία ούτε βέβαια να υπογράφει για λογαριασμό της.
Η «απουσία» του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου από τη διοίκηση της εταιρίας προκύπτει και από την τελευταία καταχώριση στοιχείων της στο ΓΕΜΗ, που έγινε στις 11/9/2017, όταν καταχωρίσθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της Ολυμπιακής Βιομηχανίας για τη χρήση του 2016. Εκεί επισυνάπτεται το πρακτικό της γενικής συνέλευσης της εταιρίας με ημερομηνία 30/6/2017 στην οποία παραβρέθηκαν η κυρία Χρυσή Δασυγένη ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και το μέλος κυρία Παρασκευή Μπάιρα. Καμία αναφορά στον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, καμία υπογραφή του στις οικονομικές καταστάσεις.
Μάλιστα από τον ισολογισμό προέκυπτε ζημία της τάξης των 31.800 ευρώ με μηδενικό μάλιστα κύκλο εργασιών.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Αναπάντητες οι καταγγελίες της Ν.Δ. για τη γνησιότητα των εγγράφων που παρουσίασε ο υπουργός Αμυνας
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.
Με έκτακτη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη οι αρμόδιοι τομεάρχες Μάκης Βορίδης και Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισαν ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος είναι μη έγκυρα με νομικούς όρους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στον «τελικό χρήστη» (end user certificate), εμφανίζεται βεβαίωση υπογραφής από την πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία αφορά άλλο πρόσωπο από αυτό που υπογράφει το χαρτί. Επιπλέον, ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε πως το κείμενο του Μαΐου του 2016, που εμφανίζει τον Β. Παπαδόπουλο ως πληρεξούσιο, δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και διερωτήθηκε «ποιος το έφερε και σε ποιον το έδωσε;», προσθέτοντας πως όλα αυτά τα ερωτήματα χρήζουν έρευνας από ανακριτή. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως τα έγγραφα που κατατέθηκαν είναι «μη έγκυρα», με τη νομική έννοια του όρου, χαρακτηρίζοντάς τα ως «ψευδοέγγραφα» που πρέπει να ερευνήσει ο ανακριτής.
«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ότι δεν ήταν καθόλου πληρεξούσιος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ενδιάμεσος-μεσάζων. Γιατί ενώ υπάρχει νόμος, τον παραβίασε; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο Κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει;» συνέχισε ο κ. Βορίδης, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για «τετελεσμένο αδίκημα» του νόμου περί μεσαζόντων.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής