Η Ολομέλεια ψήφισε «όχι» στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής και «όχι» στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής. Έτσι η Βουλή, παραπέμπει με την σημερινή της απόφαση, τον Γιάννο Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη για έξι υποθέσεις και τις συναφείς δικογραφίες, ώστε να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός για το παραπάνω αδίκημα.
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ ψήφισαν «όχι» στη δίωξη κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ «ναι» στην άσκηση δίωξης είπαν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ αποχώρησε από την ψηφοφορία.
Ειδικότερα, για το αδίκημα της απιστίας, κατά της δίωξης του κ. Παπαντωνίου ψήφισαν 205 βουλευτές, υπέρ 27 και ένας δήλωσε «παρών».
Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά της δίωξης ψήφισαν 202 και υπερ της δίωξης 32.
Η πρόταση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης προς την Ολομέλεια είναι ειδικότερα:
-να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του άρθρου 1 της παρ. 1 του Ν. 1608/1950, το οποίο φέρεται να τέλεσε από τον Οκτώβριο 2001 έως το Μάρτιο 2004 λόγω εξάλειψης του αξιόποινου (σ.σ. λόγω παραγραφής). Συνεπώς όσοι συμφωνούν με την πρόταση αυτή θα ψηφίσουν «όχι» στην άσκηση δίωξης για απιστία.
-να μην ασκηθεί δίωξη και να παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι 6 υποθέσεις και οι σχετικές ποινικές δικογραφίες για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, δεδομένου ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό. Συνεπώς όσοι συμφωνούν με την πρόταση αυτή θα ψηφίσουν «όχι» στην άσκηση δίωξης για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.