Εξερχόμενος, από ημερίδα του γαλλικού Ινστιτούτου, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υπερασπίστηκε το μέτρο το οποίο πρότεινε χθες, δηλαδή την παροχή επιταγής εισόδου εργασίας (voucher ) αντί για επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους των μη αδειοδοτουμένων ΜΜΕ, λέγοντας πως πρέπει “να χρησιμοποιηθεί το επίδομα ανεργίας ως επιταγή επανένταξης” και συγκεκριμένα “αυτά τα χρήματα που θα παίρνει όποιος θα βρισκόταν χωρίς δουλειά να τα πάρει με μία επιταγή και τη δεύτερη μέρα που θα είναι στο ταμείο ανεργίας, ώστε μόνο μία μέρα να μείνει άνεργος να διαλέξει τον εργοδότη του, ένα από τα κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα”. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως “ο εργοδότης θα έχει την υποχρέωση να συμπληρώσει ότι λείπει μέχρι το ποσό αυτό που αρκεί για πλήρη απασχόληση με την τελευταία ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας”.
Επίσης, ο Υπ. Εργασίας υπερασπίστηκε και το άλλο μέτρο που πρότεινε χθες την επιχορήγηση ανοίγματος site από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης. Ο ίδιος τόνισε πως αυτή η πρόταση δεν είναι ” τύπου Μαρίας Αντουανέτας, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται. Εμείς πρώτα-πρώτα πήραμε μέτρα νομοθετικά, τα οποία στη Βουλή όσοι μας κατηγορούν σήμερα για άλλο πράγμα τότε, μας κατηγορούσαν για σοβιετικά μέτρα, για ελάχιστο αριθμό προσωπικού στα κανάλια”.
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Ο Υπ. Εργασίας είπε επίσης πως “θεωρούμε, επειδή υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών των μέσων, αυτών που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλο τρόπο (web ή συνδρομητικό), ότι ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη θέση δουλειάς τους στα κανάλια αυτά, θα είναι μικρός”.
Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως “θέλουμε να εγγυηθούμε για 24 μήνες ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά στα κανάλια και ταυτόχρονα κανείς από αυτούς που είναι τώρα στα δύο αυτά κανάλια εθνικής εμβέλειας που δεν πήραν άδεια να μην χάσει τη δουλειά του”.
πηγη:capital.gr