Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αεροπορική εταιρία ενημερώνει που υπάρχουν μωρά στο αεροπλάνο πριν κλείσετε θέση

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο τρόμος ενός αεροπορικού ταξιδιού δίπλα σε ένα μωρό που φωνάζει μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν για τους επιβάτες της Japan Airlines (JAL), η οποία ανακοίνωσε ότι εισάγει ένα στοιχείο στο διαδικτυακό της σύστημα κράτησης θέσεων που δείχνει που θα κάθονται μικρά παιδιά.

Ένα εικονίδιο παιδιού εμφανίζεται αυτόματα στο διάγραμμα θέσεων του συστήματός της κρατήσεων για να ενημερώνει τους επιβάτες που έχει γίνει κράτηση για ένα παιδί ηλικίας από 8 ημερών έως δύο ετών.

Στον ιστότοπό της η Japan Airlines αναφέρει ότι το εικονίδιο επιτρέπει στους άλλους επιβάτες να γνωρίζουν ότι ένα παιδί μπορεί να κάθεται εκεί.

Ωστόσο η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε ότι το εργαλείο αυτό δεν είναι αλάνθαστο, καθώς μπορεί το εικονίδιο να μην εμφανιστεί, αν έχει γίνει κράτηση εισιτηρίων μέσω τρίτου ή αν την τελευταία στιγμή γίνει αλλαγή στο αεροπλάνο που θα πραγματοποιήσει την πτήση.

Η κίνηση αυτή της JAL δίχασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Σ’ευχαριστώ, @JAL_Official_jp που με προειδοποιείς για το πού σχεδιάζουν να φωνάζουν και να ωρύονται μωρά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 13 ωρών», έγραψε στο Twitter ο Ράχατ Άχμεντ, ένας επιχειρηματίας. «Αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό σε όλον τον τομέα», πρόσθεσε.

Αλλοι επέκριναν την έλλειψη ανεκτικότητας από κάποιους επιβάτες προς τους συνεπιβάτες τους, ενώ αρκετοί έγραψαν ότι το πρόβλημα αυτό λύνεται εύκολα με ακουστικά ακύρωσης θορύβου.

«Είναι μωρά, όπως ήμασταν όλοι κάποτε. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ανεκτικοί, ειδάλλως σύντομα θα υπάρχει ανάγκη για ένα διάγραμμα με τις θέσεις αυτών που αναπνέουν από το στόμα, αυτών που τους φεύγουν τα σάλια, αυτών που… αερίζονται, που πίνουν και ίσως για πολλά άλλα πράγματα στη ζωή», έγραψε ένας άλλος χρήστης, ο Τζ. Σάνταρ.

«Αισθανόμουν και έλεγα ακριβώς τα ίδια –αλλά αφότου απέκτησα τον γιο μου, έχω μεγάλη κατανόηση για τους γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά», σχολίασε ένας άλλος, ο Άντριου Λιμ, ενώ μια άλλη χρήστης, η Τζιν Τζόνσον παρότρυνε αυτούς που ενοχλούνται: «Προμηθευτείτε ακουστικά ακύρωσης θορύβου και συνεχίστε τη μέρα σας». «Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα μωρά που κλαίνε στο αεροπλάνο. Βάζω τα ακουστικά μου και δεν ακούω τίποτα», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Κορονοϊός: Baby boom στην Ινδονησία λόγω καραντίνας – Πάνω από 400.000 μωρά!

Evanthia Karra

Έτσι θα γίνονται από σήμερα 18 Μαΐου οι μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και τρένα

Μιχάλης Μάρδας

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις από Δευτέρα με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και τρένα

Μιχάλης Μάρδας

Αυτά είναι τα μέτρα για τις μετακινήσεις από την Δευτέρα 18 Μαΐου – Τι θα ισχύσει για πλοία και αεροπλάνα

Μιχάλης Μάρδας

Ο οδικός χάρτης της ΕΕ για τον τουρισμό και το «ξεκλείδωμα» των συνόρων – Πώς θα γίνονται τα ταξίδια

Ανδρέας Ντίνης

Κι όμως γίνεται! – «Covid», «Lockdown» και «Κορώνα» τα ονόματα που δίνουν στα μωρά

Tinad

Κορωνοϊός και αεροπλάνα: Με μάσκες και στολές σχεδιάζουν απογείωση

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορωνοϊός σημαδεύει και τα παιδιά – Τι δείχνει ο θάνατος του βρέφους στις ΗΠΑ

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορωνοϊός καθήλωσε τα αεροπλάνα – Υπάρχει όμως χώρος πάρκινγκ για αυτα;

Ανδρέας Ντίνης