Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Forthnet και της ΖΤΕ, προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας. Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης της ΖΤΕ, στη Σαγκάη, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Forthnet, Πάνου Παπαδόπουλου και του Deng Chao, διευθύνοντος συμβούλου της ΖΤΕ Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Forthnet είναι η εταιρεία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Σήμερα, μέσω της υπηρεσίας Nova 3Play, αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα. Με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και εκμεταλλευόμενη πλήρως την τεχνογνωσία των έμπειρων στελεχών της, η Forthnet προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικού internet και τηλεοπτικού περιεχομένου σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει περισσότερα από 130 καταστήματα, σε περισσότερες από 60 πόλεις της χώρας και εξυπηρετεί περισσότερες από 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ περίπου το 20% των ελληνικών νοικοκυριών απολαμβάνουν υπηρεσίες της».
H ZTE αποτελεί, παγκοσμίως, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, κινητών συσκευών και ολοκληρωμένων λύσεων για εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οργανισμούς, επιχειρήσεις, αλλά και μεμονωμένους καταναλωτές, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτήν τη νέα εποχή, η ΖΤΕ, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την τεχνολογική περιοχή ονόματι M-ICT και βάσει της στρατηγικής της, δεσμεύεται να παρέχει στους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις (end-to-end solutions), προάγοντας, ταυτόχρονα, την καινοτομία, την αριστεία, αλλά και τη συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας, εν γένει, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και πληροφοριακών συστημάτων, ως αποτέλεσμα σύγκλισης.
Η ΖΤΕ, εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Hong Kong και του Shenzhen, διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες της σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις και οργανισμούς που διασπείρονται γεωγραφικά σε περίπου 160 χώρες. Η εταιρεία δεσμεύει το 10% των ετήσιων εσόδων της στην έρευνα και την ανάπτυξη και καταλαμβάνει ηγετική θέση σε ό,τι αφόρα τον καθορισμό τηλεπικοινωνιακών προτύπων (standards), σε συνεργασία με τους εκάστοτε τηλεπικοινωνιακούς διεθνείς οργανισμούς. Επιπροσθέτως, η στρατηγική της ZTE δεσμεύεται απαρέγκλιτα προς το πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ουσιαστικά, αλλά και τυπικά ως μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ.